Menu

Overgang

Informatie

Ik heb het warm. Van opvliegers tot gewoon jezelf zijn..

Ik heb het warm……

Hormoonspiegel

De overgang kan voor de nodige onrust zorgen in ons lijf. De hormoonspiegel verandert (enorm), want we hoeven geen kinderen meer op de wereld te zetten. Ons voortplantingsorgaan begint “ op te drogen” en dat zorgt dus simpel gezegd voor een verandering van hormonen. Met alle gevolgen van dien.

Overgangsklachten

Ik zie vrouwen die tobben met diverse klachten, van opvliegers, nachtelijk zweten, haarverlies, aankomen in gewicht, somber worden tot futloos voelen. Oké, ik stop maar want het is geen leuk vooruitzicht! Opvliegers is de meest voorkomende klacht. Ik heb er al eerder over geschreven dat lijnzaad werkt, dus….Waar is lijnzaad goed voor.. Friendly Reflex

Een prettige bijkomstigheid

Wat wel een prettige bijkomstigheid is, is dat je rond je 50e in de overgang raakt en dan ben je ook direct een wijze Sarah, want naarmate we ouder worden, worden we ook milder naar onszelf, we nemen alles niet meer zo serieus, we hoeven ook niet meer tot laat uit te gaan om een man te versieren. Jammer, niet voor die man, want ik heb er een en dat is voldoende, maar dansen op housemuziek mis is wel. Of de muziek is totaal niet meer want je gewend bent, want wees eerlijk, hoor jij nog wel eens Snap met “ the power?”   Ik niet want ik ga helaas niet meer naar een discotheek. Bestaan discotheken nog wel? Ik heb eigenlijk geen idee. Je steekt met kop en schouders en rimpels boven die jonge lui uit. Figuurlijk gesproken dan, want ze zijn over het algemeen 3 koppen groter, haha.

O ja, je gaat de bloemetjes nu echt buiten zetten, gewoon omdat jij dat wilt… Of je doet het gewoon omdat je dat leuk vindt! Je vindt het niet meer erg wat andere mensen van je vinden. Zo relaxed….

Sorry, even een uitstapje naar een goeie ouwe tijd. Het zijn nu festivals met pilletjes en ik slik liever mijn omega 3 pilletje om mijn hersenen nog een beetje smeuig te houden.

Voetreflextherapie

Ik heb goed nieuws! Met voetreflextherapie kun je jouw overgangsklachten aanpakken. Daar hoort ook voedingsadvies bij, want dikker worden omdat je stofwisseling verandert, vind ik persoonlijk een flauw argument. Natuurlijk verandert je stofwisseling, maar daar moet je mee aan de slag gaan. Hoe dan? Hoor ik je denken! Door te bewegen. Erik Scherder beaamt dit, want zitten is het nieuwe roken en daar weten we allemaal van dat dat voor niets goed is. 

Heb je (veel) overgangsklachten? Zoek een therapeut die met je meekijkt.

Ik wens je een overgangsvrije zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

  1. Colinda schreef:

    Leuk stukje en foto. Lekker positief. I gotta the power!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs