Menu

Voeding, Overgang

Informatie

Dieet wel of die eet niet

Die eet wel of die eet niet…..

Zoals jullie weten, schrijf ik ook over de overgang. Welke klachten er zoal zijn en wat je kunt doen bij diverse overgangsklachten. Ik ben voetreflextherapeut en zal ook zeker voetreflextherapie aanbevelen.

Ik zit zelf ook al enige tijd in de overgang of eigenlijk, ik ben er volgens mij al weer al weer uit. Ik ben dus een ervaringsdeskundige zou je kunnen zeggen. Alhoewel, mijn klachten waren minimaal, maar toch… Ik herken er wel een paar.

Eén daarvan is dat de stofwisseling verandert oftewel, je stofwisseling wordt ook een dagje ouder. De stofwisseling gaat minder hard werken, helaas. Doordat de stofwisseling minder gaat werken, moet je meer doen om niet overal vetrolletjes te zien verschijnen. De bekende plek voor deze vetrolletjes is je taille.

Zo ben ik dus op zoek gegaan naar hoe ik mijn stofwisseling kon stimuleren. Ik heb al eerder geschreven dat ik meer ben gaan sporten. Naast dat het mijn stofwisseling aan de praat houdt, merk ik ook dat ik mij vitaler voel. 2 vliegen in één klap.

Naast het sporten, ben ik ook gaan kijken naar mijn voeding. Een aantal verschillende diëten verder, ben ik tot de conclusie gekomen dat je “gewoon” bewust moet worden van wat je in je mond stopt. 

Een goede vriendin van mij, Esther van Onzenoort, van Welten fysio en fitcentrum, heeft mij daarbij geholpen. Zij heeft met mij gekeken naar mijn vet%, mijn BMI en mijn inname van koolhydraten, vetten en eiwitten. Wat bleek, ik at te weinig. En dan val je niet af. Het lichaam is slim en houdt vast wat het vast kan houden. Het lichaam moet immers overleven. Zo erg was het nu ook weer niet, maar het schoot in ieder geval niet echt op.

Het was een hele geruststelling om te horen dat er nog hoop was/is. Met de goede adviezen van Esther weet ik nu wat ik wel en niet moet eten. Ik ben pas een paar dagen bezig, maar het bevalt mij tot nu toe prima. Meer fruit, meer groente en meer koolhydraten, want de  koolhydraten waren zoekgeraakt door alle koolhydraat beperkende diëten.

Je leest zo vaak dat je je lichaam moet accepteren zoals het is en dan zie ik mensen die duidelijk te zwaar zijn. Prima, maar wat speelt er zich in hun lichaam af. Ik ben van mening dat te zwaar zijn, niet hoeft en gezondheidstechnisch niet moet. Kans op obesitas en diabetes liggen op de loer. Ik laat allerlei andere klachten en ziekten nog maar buiten beschouwing.

Wil jij weten hoe het met jouw stofwisseling, vet% en BMI gesteld is, bel me dan. Ik geef je het adres van Esther wel.

Ik wens je een koolhydraatrijk dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Wel de juiste koolhydraten hoor, niet die heerlijke taartjes van de foto!

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

3 Responses

 1. Ineke lankhaar schreef:

  Hoi Mieke,
  Een tip die ik geleerd heb is:
  Het gaat NIET over eten maar over VOEDEN.
  We moeten ons lichaam voeden. Als je dat steeds voor ogen houdt ga je anders tegen (eten) voedsel aankijken.

  1. Mieke de Vriend schreef:

   Dankjewel voor je reactie Ineke, Precies voeden van voedzame producten in plaats van vulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs