Menu

Overgang

Informatie

Weet jij wat je per dag eet, Friendly Reflex

Weet jij wat je per dag eet?

Ik ben niet zo van de diëten. Ik heb er in mijn leven best wel een aantal geprobeerd. Alleen maar droog brood eten bijvoorbeeld. Hoe komen ze op het idee…

Oké, al die diëten hebben mij niets opgeleverd. Ik heb gelukkig nooit gejojood, maar het heeft zeker niet geholpen. Ook was het niet echt nodig. Het is altijd maar een paar kilo die eraf mogen om op mijn magische gewicht van 65 kg te komen.

Tijdens de overgang verandert de hormoonhuishouding en door deze schoonmaak verandert ook ons lijf. Hoe kunnen ze het bedenken. Vrouwen hebben al vanaf de eerste menstruatie last van schommelingen. Zwangerschappen doen ook nog de nodige duit in het zakje. Qua hormonen, gewicht en huiduitrekkingen en pigmentverkleuringen.

En na na de laatste menstruatie het volgende; verandering van ons figuur. En die mannen maar grapjes maken!

Nu zou je kunnen denken dat je het allemaal over je heen moet laten komen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een beetje (meer) gaan sporten bijvoorbeeld. Wat het sporten betreft, daar schrijf ik al genoeg over, dus dat weet je inmiddels al wel. Je zult ook meer kunnen gaan letten op wat je eet.

Over dat laatste wil ik iets over schrijven. Weet jij wat je de hele dag in je mond stopt? Ik adviseer mensen meestal om het bij te gaan houden. Je zult versteld staan wat je allemaal opeet op een dag. Een klein stukje chocolade tijdens de thee. Een 2e kopje cappuccino in de ochtend, middag en avond. Een koekje om 16 u voor de trek. Een paar extra scheppen spaghetti omdat je gesport hebt.

Ik zeg niet dat het verkeerd is. Ik wil je er alleen maar op wijzen dat je je bewust wordt wat je eet. Ik ga dat ook maar weer eens doen, want die 2e cappuccino levert echt geen meerwaarde op. Dat is een gewoonte geworden.

Weet jij wat je eet op een dag? Advies: ga het eens bijhouden. Er zijn handige apps die je kunnen helpen, dus maak het jezelf gemakkelijk.

Ik wens je een gezellige zondag met dagboek, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Die appeltaart mag gewoon hoor, want het is geen dieet. Geniet van de appeltaart, maar niet met mate. Dat doe je maar bij alcohol…

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

  1. Ineke schreef:

    Heel waar en leuk maar het belangrijkste is dat we wel moeten blijven lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs