Menu

Stress

Informatie

Spiritueel moestuinieren. Wat is dat? Friendly Reflex

Spiritueel moestuinieren. Wat is dat? Accepteren of tot 10 tellen? Waar kies jij voor? Ik doe kennelijk al een tijdje aan spiritueel moestuinieren zonder dat ik het wist. Een wens van mij is namelijk om mijn eigen groenten te verbouwen. Ik wil gewoon “even” de tuin inlopen om wat groente te oogsten en dan iets heerlijks in elkaar te flansen. Dat was de opzet….. Zover klinkt het nog heel idyllisch toch?

Hoe ziet het er in werkelijkheid uit? Ik zie weinig tomaten aan mijn verwilderde planten. De dieven groeien er zomaar ineens aan. Sneller dan dat ik ze eruit kan halen. De kippen, die soms toch nog vrij rondlopen, ploegen mijn zaadjes en kleine plantjes om. Het onkruid is mij soms te snel af. We hebben dit jaar helaas groeizaam weer, oftewel veel regen en met enige regelmaat zon. Je begrijpt het al, ik loop achter de feiten aan en mag nog beter mijn best doen. En ik doe al met veel veel dingen mijn best, aaah!

Hoe kan ik nu zonder stress en druk vanuit de grond toch een beetje leuk moestuinieren? Gewoon op een spirituele manier. Ik moet het spirituele nog wel invulling geven, maar de term geeft al veel rust. Een soort van mediteren inclusief groente verbouwen…. Het komt er kort gezegd op neer dat ik accepteer dat het is, wat het is……(of nooit wordt).

Vanaf nu probeer ik gewoon blij te zijn met iedere tomaat die ik zie groeien in plaats van dat ik gefrustreerd raak, met “slechts” een paar tomaten. Het klinkt hetzelfde, maar er zit een wezenlijk verschil in, althans voor mij. Hoe klinkt dat voor jou?

En nu maar hopen dat de Dikke van Daele volgend jaar deze term opneemt in het woordenboek. Krijg ik in ieder geval de rechten op de term en koop ik gewoon mijn tomaatjes bij een biologische supermarkt. 

Ik wens je een spirituele dag toe met veel tomaten, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs