Menu

Stress

Informatie

Hoe kom je van stress af, Friendly Reflex

Hoe kom je van stress af?

Hoe kom je van die vervelende stress af? Zou je dat niet wensen? Een beetje stress is goed voor ons. Ik heb in een  eerdere blog geschreven dat wanneer er helemaal “geen spanning” is, de kans op een bore-out groot is en dat wil je ook niet. Wat is dan genoeg stress die goed voor je zou zijn. Ieder mens is anders en ieder mens heeft een ander optimaal stresslevel, dus dat is moeilijk te bepalen. In een andere blog heb ik geschreven over de stresssignalen. Wanneer je daar een aantal van herkent, dan is het zaak om de stress aan te pakken, maar hoe doe je dat…..

Even een paar voorbeelden van het aanpakken van stressveroorzakers.

Veel filosofen en ook Shakespeare schreven: er is niets goed of slecht, maar ons denken maakt het goed of slecht. Als we vinden dat iets minder is, dan denken we negatief. Als het goed is, waarschijnlijk positief. Maar in alles wat een mens doet en ervaart zit iets positiefs en iets negatiefs. Je kunt er altijd iets van leren.

Hoe zou het zijn wanneer je balans vindt in alles wat je doet? Oftewel, probeer een gelijkmoedige geest te ontwikkelen. Klinkt goed toch? Lukt mij nog niet hoor. Niet verder vertellen, maar ik ga er zeker aan werken.

Materie kan stress geven. Alle spullen in jouw huis, tuin en keuken geven je een bepaald luxe gevoel. Spullen hebben is één ding, maar ze onderhouden is een ander ding. Ze gaan namelijk  ook weer kapot. Zeker in deze plastic maatschappij. Je moet dan weer een nieuwe kopen en daar kan veel tijd in gaan zitten. Een ander ding is dat je het allemaal schoon moet maken. 

Wat goed helpt om je minder met materie bezig te houden is, ontspullen. Minimalisme is een nieuwe vorm van een stressvrij leven. Lang leve Marktplaats! We schepen dan wel andere mensen met onze rommel op, haha. Is niet de ideale oplossing, maar wel voor jou????…

Tegenwoordig zijn we druk bezig met druk doen. Ik herken het zelf ook. Ik wil allerlei contacten onderhouden, de tuin onkruidvrij houden. De moestuin “moet” wel vruchten geven. En zoals jullie in een andere blog gelezen hebben, lukt mij dat nog niet. Je begrijpt het: ik doe er ook aan mee. Regelmatig een streep in je agenda zetten en even niets doen. Of heerlijk wandelen, in de natuur. Niet in een winkelstad want dan koop je wellicht weer iets wat  niet nodig hebt . Dus de natuur in, een meditatiemoment. Of met een latte in de tuin gaan zitten met een mooi boek. O ja, en je vooral niet schuldig voelen dat je even niets doet????. Dat kan een uitdaging worden voor mij. Hoe zit dat bij jou?

Al met al klinken het simpele adviezen, toch? Succes, je zult het nodig hebben…

Ik wens je vele stressvrije dagen want aan één heb je niet zoveel, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

4 Responses

  1. Ineke schreef:

    Een heerlijke behandeling bij jou helpt ook voor de stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs