Menu

Stress

Informatie

Een nieuw begin, ademhaling..

Een nieuw begin….

Iedere dag is een nieuwe dag en iedere dag heb je dus weer nieuwe kansen. Het klinkt allemaal heel erg logisch. Zeker wanneer je naar de natuur kijkt. De natuur doet het gewoon. Alhoewel, al die regen, dat zal de natuur ook wel beu zijn. Ik in ieder geval wel…..

De natuur is er gewoon en volgt de cyclus van het seizoenen. Komt tot volle bloei en trekt zich weer terug, komt tot volle bloei en trekt zich weer terug. Het wordt donker en weer licht etc. De maanden en seizoenen volgen elkaar op. Het forceert niets en vervolgt in alle rust zijn ritme.

Wij hebben ook een ritme, alleen zijn we dat een beetje kwijtgeraakt. Wij hebben namelijk een beetje haast. We willen al dáár zijn terwijl we nog hier zijn. Volg je ademhaling maar eens. 9 van de 10 keer zit die te hoog en is te snel. Weg ritme. Weg rust. 

Er zijn veel mensen met stress en onze ademhaling is juist een mooie manier is om tot rust te komen. Ik kan niet garanderen dat je van je stress afkomt. Daar zijn misschien meer veranderingen voor nodig. Heb je stress en wil je dat aanpakken? Let zo af en toe eens hoe snel je ademt. Niet de hele dag, want dan word je waarschijnlijk gillend gek en krijg je nog meer stress. Begin vanaf nu gewoon eens met een rustige buikademhaling. Gewoon, wanneer je er aan denkt.

Klinkt heel simpel toch? In en uit, in en uit, net als moeder aarde. Wij kunnen een hoop leren van de natuur. Ook voor jou een nieuw begin.. Ademhaling…

Ik wens je een zondag met een rustige ademhaling, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs