Menu

Stress

Informatie

Ga je angst aan..... Met voetreflextherapie, coaching of IEMT

Ga je angst aan…

Bang voor een spin

Ik krijg met enige regelmaat iemand in mijn praktijk die een of andere angst heeft voor iets. Meestal is het een spin of een muis waarvoor hij/zij bang is. Het kan ook vliegangst zijn. Angst zorgt voor veel stress in het lichaam. Terecht of onterecht, de spin schijnt banger voor ons te zijn. En de beredenering dat er meer mensen op de weg overlijden dan tijdens een vlucht, helpt over het algemeen ook niet echt. Gek hè…. Stress is evolutionair gezien een manier om met bepaalde situaties om te gaan. En even een beetje stress kan geen kwaad. Wel als het lang aanhoudt. Het is binnenkort herfst en dan willen de spinnen ook weer naar binnen, dus je begrijpt wat er gaat gebeuren. Veel gegil in huis, haha. 

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een hele fijne methode om diverse lichamelijk- en of emotionele klachten te behandelen. Bij angsten ligt dat anders. Daar zijn andere methoden geschikter voor. Het kan helpen om te weten waar de angst vandaan komt. Maar dan nog blijft het lastig, want het lichaam reageert op datgene waar men bang voor is. Voetreflextherapie werkt wel heel goed bij stress, dus het is het proberen meer dan waard.

EMDR

EMDR oftewel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kan uitkomst bieden. Een soort van reset, waarmee de angst wordt gereset. Ik heb het zelf wel eens ervaren en voor mij werkte het uitstekend. De gedachte die ik had, raakte op de achtergrond. Nu zijn er mensen die er niet “ in geloven”. Dat mag, maar wanneer de angst zo groot is dat het je dagelijks leven sterk beïnvloedt, dan zou ik het zeker proberen. IEMT is ook een mooie methode. Vergelijkbaar aan EMDR.

Mijn angst

Zoals jullie zien, ga ik ook een angst aan, wel heel laagdrempelig. Want om nu tussen de haaien te gaan zwemmen is nog te veel van het goede.

Ga je angst aan...

Ga je angst aan..

 

Wanneer ik een haai in een tijdschrift zie, dan gooi ik het tijdschrift de lucht in. Ik gooi ook een afstandsbediening weg, wanneer ik er eentje op tv zie zwemmen. De kans dat er eentje in een zwembad zwemt is heel klein, maar dat kan ook een dingetje zijn. Alhoewel. In een oude James Bond film zwom er eentje in een zwembad.

Die angst voor haaien is volgens mij ontstaan toe ik naar Jaws keek. Vandaar deze laagdrempelige uitdaging. Een T-shirt. 

 

Wat is jouw angst

Heb jij een angst voor iets? Ga ook de uitdaging aan, want het kan je leven sterk beïnvloeden. Over het beïnvloeden kan je een coachsessie aanvragen. Zit het heel diep, dan zou ik overwegen om andere stappen te ondernemen, want om je leven te laten beïnvloeden door een overbodige angst is zonde van je tijd….. Oké, ik weet het. Een T-shirt zal niet echt helpen.

Ik wens je een bevrijdende zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs