Menu

Stress

Informatie

Elke nadeel heeft zijn voordeel. Gevonden in de heg.

Elk nadeel heeft zijn voordeel…..

Het is maar hoe je het bekijkt. 26 jaar geleden hebben mijn zus, zwager, Gerard en ik 1800 buxusplantjes in de voortuin gezet. Ik heb nog last van mijn knieën. Ze hebben 26 jaar in onze voortuin gestaan, tot dit weekend.

Ook de buxusmot heeft zich hier lekker kunnen botvieren op al die blaadjes. Het was voor hun paradijs op aarde. Nu niet meer. We zijn bezig om de hele voortuin van onze buxus te ontdoen want de lieve motjes hebben gewonnen. 

Want alhoewel het lijkt alsof ik het heel jammer vind, moesten we ook 26 jaar snoeien. Ik heb het een tijd gedaan met een heggenschaar omdat ik vond dat ik het mooier kon dan Gerard. Ik heb dat perfectionisme maar laten varen, want mijn rug begon te klagen. Gerard is iets doortastender en deed het met een elektrische zaag. Hij deed het eigenlijk ook wel mooi, dus….. Totdat hij de kabel van de elektrische zaag doormidden zaagde. Oeps..

Vervolgens deed hij het met de benzine kettingzaag. In ieder geval geen kabel meer, maar we moesten wel een keer naar de eerste hulp, want zijn bovenbeen stond in de weg. De hele dag het bloed lopen stelpen en toen toch maar even laten hechten.

Dus nu na 26 jaar geen snoeiwerkzaamheden meer met de buxus. Geen blaadjes meer wegharken. Niet meer naar de stort. We houden tijd over. We worden er niet jonger op, dus eigenlijk komt het wel goed uit. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Die Cruijff, wat een wijze voetballer was hij toch. Kan zijn slogan in ieder geval een keer gebruiken. Misschien ga ik meer van zijn uitspraken gebruiken. Ze klinken allemaal zo logisch..

Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe jij het voordeel in een nadelig iets kunt vinden. Want laten we eerlijk zijn. Wanneer je flexibel om kunt gaan met situaties die misschien niet leuk zijn, zal het je in ieder geval weinig stress opleveren. 

Een ander bijkomend voordeel voor ons is dat we iets gevonden hebben in de heg. We waren dat al heel lang kwijt. Een waterpistool. Mijn kinderen spelen er al een tijdje niet meer mee, maar toch. Misschien komen we ook nog paaseitjes tegen, hahaha.

Ik moet er wel bij melden dat ernstige ziektes ook voor mij niet te verklaren zijn. Dus het gaat over de mildere dingen in het leven.

Ik wens je een flexibele zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Mocht je je geroepen voelen? Er moeten nog 13 vakken van de 16 weggehaald worden, dus…..Pfff…. Toch nog stress.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs