Menu

Stress

Informatie

Druk, druk, druk...Planning kan helpen, Friendly Reflex

Druk, druk, druk….

Herken jij dat? Dat je door alle dingen die je moet doen, je het gevoel hebt dat je tot niets komt. Druk hier, druk daar en dan vervolgens geen tijd hebben om een blog te schrijven. Iets wat ik leuk vind om te doen. Ik doe het nu even tussendoor, maar dat geeft meer stress en ik geniet er minder van.

Oké, hoe komt het dat we druk zijn. Ik betrek jullie er even bij, want anders moet ik hier met de billen bloot.. 

We willen allemaal heel veel. We hebben onze sociale contacten. We hebben veel te doen voor ons werk. We willen ook quality time met het gezin. Oké, toch even iets persoonlijks. Ik maak zelf zuurkool. Ik maak zelf zuurdesem, ik ga zelf kaas maken, ik maak zelf yoghurt. Ik wil al mijn groenten uit eigen tuin halen. Iedere dag een uur sporten, diverse behandelingen per week. Gezellig met een aantal vriendinnen afspreken en sinds vorig jaar januari ook buiten de deur werken. Oké, de yoghurt maak ik niet zelf, dat doen de bacteriën. Pff, dat scheelt….

Wat gebeurt er wanneer we het druk hebben? We slaan dan bezigheden over die juist goed voor ons zijn. Voor mij is dat bijvoorbeeld schrijven. Sporten sla ik sowieso niet meer af, dat is net zo belangrijk geworden als tanden poetsen. Mijn lijf is er blij mee en ik hoop  Erik Scherder ook. Ja toch, Erik?

O ja, binnenkort wil ik weer in de tuin moestuinieren. In een eerdere blog schreef ik over spiritueel moestuinieren. Oftewel, accepteren dat het niet lukt omdat je er te weinig voor hebt… Het klinkt als een self fulfilling prophecy. Ik ga de uitdaging dit jaar maar weer eens aan. Of zal ik mijn man eens lief aankijken of hij wil helpen. 

Dit keer dus een overdenking voor jullie. Wat sla je op dit moment over omdat je het te druk hebt en wat je eigenlijk wel zou willen doen omdat je het leuk vindt om te doen. 2x lezen dan begrijp je hem waarschijnlijk wel ????

Ik hoop dat het lezen van deze blog je ertoe aanzet om er weer eens bij stil te staan. Laat je mij wat weten? Ik ben reuze benieuwd!

Ik zou zo maar een nieuwe blog erbij kunnen schrijven, want het heeft allemaal met planning te maken. Ik pak mijn agenda er maar eens bij!

Ik wens je een rustige zondag, Mieke de Vriend

Friendly Friendly, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching. Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs