Menu

Voeding

Informatie

Eet meer bananen bij een tekort aan Gaba.

Eet meer bananen….

Mocht je je onrustig voelen en pieker je veel de laatste tijd? Of heb je af en toe last van angst- of paniekaanvallen? Dat kan betekenen dat je een tekort hebt aan de neurotransmitter Gaba. Deze neurotransmitter helpt je namelijk om je brein in balans te houden. Je stabiel en rustig te voelen. 

Iedereen is tegenwoordig druk. Werk, huishouden, kinderen, met vriendinnen een latte drinken, social media ect ect.. En wanneer de yogales geen ontspanning meer geeft, maar eerder een stressfactor is geworden dan is het eten van bananen een optie. Het klinkt heel simpel toch. Waarom eigenlijk?

Misschien is het je opgevallen, maar voor bijna alle neurotransmitters zijn bananen goed. Zo ook voor Gaba. Gaba maakt rustiger en kan bij stress onvoldoende aanwezig zijn. Laat in bananen nu veel stofjes zitten die de aanmaak van Gaba bevorderen. Naast bananen zou je ook meer groene bladgroenten, zaden, eieren en aardappels mogen eten. Vitamine B en magnesium kunnen dit alles ook ondersteunen.

Mocht je bananen niet zo lekker vinden. Je kunt ze “verstoppen” in b…..nbrood. Ik heb er een goed recept van, dus laat maar weten.

Daarnaast hebben diverse merken het supplement Gaba in het assortiment. Het schijnt je heel snel rustiger te maken, maar misschien is het beter on gewoon te beginnen met een aanpassing van je voedingspatroon. Meer groenten zoals spinazie bijvoorbeeld. Neem ook vaker een vette vis als haring en zalm. Zaden en pitten als pompoen- en zonnebloem, lijnzaad en hennepzaad. Heb je ook direct je andere neurotransmitters getackeld.

En om het helemaal af te maken; meer beweging, voldoende water drinken en op tijd naar bed en je voldoet dan aan heel veel positieve veranderingen ten behoeve van je lichaam, dus… Begin met een banaan.

Ik wens je een rustige zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle 

Ps. En mocht je benieuwd zijn naar het recept voor bananenbrood? Stuur mij een appje, mailtje, DM of bel gewoon even. Net zo gezellig!

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs