Menu

Beweging

Informatie

Zitten is het nieuwe roken....

Zitten is het nieuwe roken….

En? Hoe zit het met jouw voornemens. Ben je al ergens aan begonnen? Ik hoop van wel en anders ga je dat wel doen na het lezen van deze blog. Ik probeer je namelijk aan het bewegen te krijgen. Zitten is namelijk het nieuwe roken. Heb jij wel eens bijgehouden hoeveel jij zit per dag? Waarschijnlijk niet. Het gaat er mij met name om dat je je bewust wordt hoeveel je (niet) beweegt.

Regelmatig bewegen

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je bloed goed stroomt en voedingsstoffen beter in de cellen worden opgenomen. Bij gebrek aan spieractiviteit is de stofwisseling minder efficiënt. Er lijkt een verband te zijn tussen te weinig bewegen en het ontwikkelen van suikerziekte en hart- en vaatziekte. Daarnaast heb je meer kans op rug-, schouder- en nekklachten. Kijk maar eens om je heen op kantoor. Veel collega’s (en jij misschien ook wel) zitten verkeerd op hun bureaustoel. Al met al redenen genoeg om iets te gaan doen met die 206 botjes van je. Je hebt ze immers niet voor niets gekregen van je ouders.

Wandelen is al voldoende

Je hoeft voor mij geen marathon te rennen. ’S avonds een ommetje na het eten of ’s ochtends voor het ontbijt crossen op je trainer is al voldoende. Wel minimaal 30 minuten per dag in een stevig tempo. Je begint dan al goed aan je dag. Je voelt je dan beter omdat je weet dat het goed is. Je wordt alerter, fitter en blijer. Al is het alleen al omdat je jouw beweging voor die dag al hebt gehad.

De trap nemen in plaats van de lift. Met de fiets boodschappen doen in plaats van de auto pakken. Een hond (uit het asiel) kopen en gezellig naar buiten gaan. Een abonnement op de sportschool nemen vind ik ook prima. Wel volhouden dan, want  anders is het een duur grapje. Ik sta niet in voor de financiële gevolgen…

Erik Scherder

Je zult het echt merken. Je gaat je beter voelen. Kijk maar hoe vrolijk Erik Scherder is. Dat komt door dat vele bewegen van hem! Heb je de aflevering van Koefnoen al gezien? Ik weet inmiddels uit eigen ervaring wat het effect is, dus ik zeg doen! Ik heb je een aantal voorbeelden gegeven. Welke ga jij oppakken?

Ik wens je een bewegelijke dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs