Menu

Beweging

Informatie

Een mens heeft 206 botten in zijn/haar lichaam. Waar dienen botten voor? Bijvoorbeeld voor de stevigheid van het lichaam en om organen te beschermen, denk maar aan de kwetsbare hersenen en het hart.  Die botten zijn met elkaar verbonden middels spieren en pezen. De gewrichten en spieren tezamen zorgen ervoor dat we kunnen BEWEGEN. Handig toch? Ja! En doen we dat? Te weinig!

Veel mensen bewegen niet of nauwelijks en sommigen bewegen héél véél. Ik zie ze nog rennen, springen, vallen en weer opstaan….

Ieder mens is gebaat bij beweging, want waar zouden anders al die botjes/ botten nodig voor zijn? Niet om alleen de afstandsbediening te pakken of op je telefoon te zitten.

Zelf ben ik 15 jaar geleden begonnen met hardlopen bij ACW’66 in Waalwijk, start to run. Fantastische en enthousiaste trainers. In 6 weken bouw je de conditie op waar je mee verder kunt. Naast dat het heel goed is om alles te laten stromen, spieren te bewegen en te versterken, longvolume te vergroten, is het ook mooi om in de natuur hard te lopen.  Wat wil je nog meer?

Ik wil je niet persé aan het hardlopen krijgen. Stevig wandelen, fietsen of naar de sportschool vind ik ook prima. Of natuurlijk elke andere sport. 

Het ligt misschien niet voor de hand, maar bewegen is niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest. Bloed en hormonen worden geactiveerd en de hersenen worden gestimuleerd. Dus is bewegen ook goed bij een depressie, stress en andere mentale zaken.

Bewegen? Ik zeg: Doen!

Of informeer bij www.friendlyreflex.nl

Ik wens je een dag met veel beweging, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

  •  

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

7 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs