Menu

Beweging

Informatie

Waar word je blij van..

Waar word jij blij van….

Bewegen. Je kent ze wel, de mensen die klagen over de sportschool. Ze hebben een abonnement met een jaar opzegtermijn, afgesloten in januari, met de goede voornemens na de feestdagen. En ze gaan al niet meer. Ze vinden het saai, niet leuk, of er lopen allemaal opgeklopte spierbundeltjes rond en ze voelen zich daarbij niet op hun gemak. Of hele slanke, schaars geklede vrouwen. Ja, daar valt niet tegen op te boksen. Maar moet je dat wel willen?

Waarom sport je eigenlijk? Dat zou het uitgangspunt mogen zijn. Doe je het om héél slank te worden en is dat wel realistisch? Wil je jouw stoelgang aan de praat houden? Vind je het omdat het moet, of wil je gewoon gezond zijn en zoals Erik Scherder altijd aangeeft: Het is goed voor de hersenen en zitten is het nieuwe roken. Dus, waarom sport jij?

Het is belangrijk om te bepalen wat je leuk vindt om te doen. Wil je actief bewegen of wil je de boel soepel houden? Wandel je iedere dag met je hond? Na het avondeten of vroeg in de ochtend. Ga je op je fiets naar je werk of fiets je liever op een hometrainer thuis? Vind je het fijner om in een groep een sport te beoefenen of doe je het liever alleen? Het is dus belangrijk om eerst te bepalen wat je leuk vindt, voordat je een duur sportabonnement afsluit voor 1, 2 of 3 jaar met gratis sporttas. Leuk zo’n gratis sporttas, maar wat heb je er aan wanneer je niet gaat sporten.

Zoals je weet sport ik iedere ochtend. Ik sta vroeg op en sport vóórdat ik aan mijn werkdag begin. Het is inmiddels geen straf meer voor mij om te sporten, eerder een verslaving. Zonder deze routine is mijn dag niet goed begonnen Daarna douchen en ontbijten en ik ben mijn dag fit gestart. Ik ben benieuwd wie dat nog meer doet. De hond 20 meter heen en 20 meter terug uitlaten telt niet mee. Wel wanneer je minstens een half uur wandelt met of zonder hond. Tuinieren is ook vermoeiend, heb ik gemerkt, dus dat telt ook zeker mee. 

Wat doe jij? Of ga je na het lezen van mij blog beginnen…

Op de foto zien jullie wat ik niet leuk vind om te doen. Die staat wortel te schieten, hahaha. Zo zie je maar, het is belangrijk dat je iets doet waar je blij van wordt. Hé, waar heb ik dat meer gehoord??

Ik wens je een bewegelijke zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs