Menu

Beweging

Informatie

Bewegen met crosstrainer, Friendly Reflex

Wat doet beweging met je lichaam? Hier de feiten…..Ik schrijf in veel van mijn blogs dat bewegen zo goed voor je is, maar waarom eigenlijk? Waarom is bewegen nu zo goed voor je? Niet alleen omdat Erik Scherder dat zegt. Erik is miijn beweegmotivator. Ooit het filmpje gezien van hem bij Koefnoen? Hilarisch!

Oké, waarom dus? Welke organen/systemen hebben er baat bij?

  1. Het hart: het hart is een spier en door te sporten/bewegen word je hart dus getraind en dus iets groter en sterker. Het is wel van belang dat je er enige vaart in zet. Want bij schaken gebeurt dat namelijk niet. Daar wordt iets anders getraind.  Verder verlaagt je hartslag en dat is gunstig voor de levensduur. Weet je namelijk wat de hartslag is van een walvis of van een muis? Een walvis heeft 15 tot 30 hartslagen per minut en kan wel 100 jaar worden. Een muis daarentegen heeft 400 tot 600 hartslagen en wordt slechts 1 tot 3 jaar oud. Reken maar uit. Hoe oud wil jij worden?
  2. De longen: de in- en uitademingscapaciteit neemt toe. Niet bij dammen dus. Je moet er wel iets voor doen. Wandelen is perfect. Niet in de koopgoot, maar lekker in het bos in een stevig tempo.
  3. De spieren: wanneer je een krachttraining doet, worden je spieren steviger. Oftewel, ze worden korter en dikker. De bloedtoevoer verbetert en wanneer de bloedtoevoer verbetert, kunnen voedingsstoffen beter op de plaats van bestemming komen en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Voetreflextherapie doet dat trouwens ook, maar dat terzijde…
  4. Het skelet: botten worden sterker en je wordt flexibeler. Doordat je spieren ook steviger worden, kunnen vaak pijnklachten aan botten verminderen. De pijnklachten kunnen worden opgevangen door de sterkere spieren.
  5. De hersenen: bewegen maakt blij. Ik kom iedere ochtend flierefluiten terug van mijn crosstrainer. Het heeft alles met endorfine te maken. Daarover later meer.

Wat is voor jou de belangrijkste reden? Ik hoor het graag!

Ik wens je vele sportieve dagen, want één dag, maakt geen sportieve dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs