Menu

Gezondheid

Informatie

Wat is dat eigenlijk? Quality time. Voor mij is dat bijvoorbeeld gezellig tafelen met man en kids (hum bijna volwassenen). Gezellig met een vriendin een latte drinken bij ToDaze.

Quality time…..

Wat is dat eigenlijk? Quality time. Voor mij is dat bijvoorbeeld gezellig tafelen met man en kids (hum bijna volwassenen). Gezellig met een vriendin een latte drinken bij ToDaze. Met een boek op de bank. Mij aanmelden voor een cursus Italiaans. Jaja, ik heb het eindelijk gedaan voor mijn neuroplasticiteit. Een appeltaart bakken. Oké, door omstandigheden iets mislukt, maar dan met alle vrolijkheid er een dot slagroom op doen en niemand die het ziet. Een beetje staren naar de schapen en koeien in wei of naar de lucht met mooie wolken kijken.

Realiteit

Maar wat is de realiteit, wij (ik) willen ook op Instagram posts plaatsen. We  (ik)willen nog even in de trein het laatste nieuws lezen. Ik ga trouwens nooit met de trein, dus die klopt niet voor mij. We (ik) willen nog even op Instagram kijken of er nog iets spannends gebeurd is. 

Zo zat ik even geleden bij het CBR. Dochterlief had haar theorie-examen. Van de 19 mensen die daar zaten te wachten, in spanning of niet. Er zaten 16 op hun telefoon. Ik dus niet, want ik keek met verwondering naar de 16 mensen. Iemand die al append zijn/haar hond uitlaat. De baas ziet niet dat de hond al klaar is en naar huis wilt.

Ik heb eerder een blog geschreven met een foto daarbij ter illustratie. Een man duwt zijn dochter, al kijkend op zijn telefoon, in de schommel. Hoe absurd klinkt dit allemaal eigenlijk wel niet!! Voor dat hij het weet, is zijn dochter de deur uit.

Verbinden

Er komt zoveel informatie binnen dat we vergeten stil te staan bij de simpele dingen van het leven. Verbinden met de mensen om je heen. Verbinden met de natuur. Vogels spotten in de tuin. De werkelijke verhalen horen in plaats van de mooie foto’s op sociaal media.

Minder social media

Ik doe niet meer mee! Op zondag plaats ik een post en daarna stop ik weer voor de rest van de week. Is dat realistisch? Nee, maar ik ga wel minderen. Ik leg mijn telefoon voor het avondeten aan de oplader en pak mijn boek en lees lekker iets interessants. 

Wat doe jij ’s avonds? Doe jij mee? Gaan we gezellig samen een boek lezen of Italiaans leren. Comè stai……

Ik wens je een quality zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs