Menu

Stress

Informatie

Een overprikkeld brein. Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching

Een overprikkeld brein…..

Wanneer is er sprake van een overprikkeld brein? Wanneer je slecht slaap of wanneer je veel piekert? Wanneer je veel hoofdpijn hebt of  veel vergeet? Wanneer je rusteloos of kortademig bent? Wanneer je negatieve gedachten hebt of haaruitval hebt? Darmklachten hebt of een kort lontje? Wanneer je spieren zich aanspannen terwijl je ze daar niet een opdracht toe hebt gegeven? Of paniekaanvallen ervaart? Hyperventileert of angststoornissen ervaart? Mentaal vermoeid of uitgeput bent?

Schrik niet… Het kan allemaal te maken hebben met een overprikkeld brein. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te hebben, maar wanneer je er een paar herkent, denk er dan eens over na om het wat rustiger aan te doen. Ik heb er al eerder over geschreven, maar wij zijn een generatie geworden waarbij de smartphone aan onze hand/vingers vastgeplakt lijkt te zitten. Wanneer ik een keer met het openbaar vervoer ga, dat doe ik niet veel want wij wonen tussen de koeien en daar is geen openbaar vervoer (tenzij ik bij de buurman op de trekker mee mag), dan zie ik 9 van de 10 mensen op hun beeldschermpje kijken. Ze zien niet wat er op dat moment om hun heen gebeurt, maar wel wat er bij een goede vriendin op het menu staat. Gek toch eigenlijk?

Mij treft ook blaam hoor! Ik bespeur mij er zelf op dat ik ’s avonds op de bank ook “ even” kijk en zo een uur verder ben, met het kijken naar reddingsacties van dieren in nood. Het zal met algoritme te maken hebben, want ik zie er kei-veel. Nu weet je ook direct dat ik in Brabant woon ????.

Alle berichten die wij zien of horen op social media, op het nieuws, op de radio of in de krant, geven ons niet een gevoel dat het goed gaat in de wereld. Op het menu van die vriendin na dan, want die kan lekker koken….. Dionne ;).

Ik doe niet meer mee! Met social media dan wel te verstaan. Ik leg mijn telefoon om 18u aan de oplader en kijk er niet meer naar. Ook niet om te zien hoeveel mensen op mijn bericht reageren. Maar dat is weer een ander verhaal.

Eigenlijk zouden we het asociale media moet noemen. We raken vervreemd van de mensen om ons heen.

Ik ga sowieso meer schrijven over een overprikkeld brein. Dit is nog maar het begin…..

Doe jij met mij mee? Of deed je het al? Ik hoor graag hoe jij ermee om gaat.

Ik wens je een sociale zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs