Menu

Coaching

Informatie

Waar word je blij van....

Goed bedoeld advies…..

Ik merk dat wanneer ik met andere mensen praat over een probleem, ik direct een goed bedoeld advies krijg. En ik moet eerlijk toegeven, ik kan er ook een handje van…. Terwijl gewoon luisteren vaak het enige is wat de ander nodig heeft. Even mijn oprechte aandacht. Hoe zit dat bij jou?

Zo kreeg ik onlangs, zojuist nog tijdens mijn zelf gebakken appeltaart, ook een goed advies. Oké, mijn taart was heel goed gelukt, dus er hoefde geen dot slagroom op, zoals ik in mijn vorige blog over schreef.

ChatGPT

Het goed bedoelde advies was: gebruik chatGPT. Wat!!!!! Een beetje mijn creatieve ideeën overboord gooien en kiezen voor een gemakkelijk instrument. Terwijl voor mij de humor, het (goed bedoelde) advies en ideeën belangrijk zijn en dat omzetten in iets mechanisch. No way!

Ik blijf gewoon zelf nadenken en mijn creatieproces zelf in eigen hand houden. We doen namelijk al zoveel zonder na te denken. Ik merk dat bijvoorbeeld met google maps als richtingaanwijzer. Gisteren ben ik naar een Dr. Hauschka congres geweest en mijn maps aangezet. Had ik die niet, dan was ik nu nog aan het zoeken, hahahaha. Drie keer een rondje en ik ben de weg kwijt. Dus daar is het wel handig voor.

Mijn creativiteit

Maar mijn creativiteit af laten hangen van een app? Niet dus…

Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met blogs schrijven en hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik het schrijven leuk vind. Ik zie bijvoorbeeld een t-shirt met een haai en ik heb een nieuw onderwerp voor een blog. Ik zie de schapen achter bij ons in de wei en ik heb er weer eentje. Wanneer ik dit door een app laat doen, kan ik misschien nu wel lekker in de zon gaan zitten, maar ik gebruik dan niet mijn eigen creatieveproces. Zo’n goed bedoeld advies was het dus ook weer niet.

Friendly Reflex

Mocht jij voor een goed bedoeld advies willen langskomen bij Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie én coaching? Ik zal je dan beloven geen goed bedoeld advies te geven, maar “slechts” mijn luisterend oor.

Ik wens je een creatieve zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voeteflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ik heb dit stuk in 8 minuten geschreven. Waarom chatGPT gebruiken? En dat lukt ook allemaal in de zon, dus…..

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs