Menu

Stress

Informatie

Friendly Reflex, een ontspannende voetreflexbehandeling

Mindful Lavendel…

Tegenwoordig kan je van alles doen om rustig te worden. In deze tijd van drukte en 24/7 aanstaan geef ik je tips om te ontspannen. Het simpele advies om gewoon niets te doen is geen goed advies, want je kunt er juist ook stress van krijgen. Lees er alles over in een eerdere blog “stress door niets doen”.

Nee, we kunnen gewoon niet meer niets doen. Onze smartphone zit aan ons vast geplakt. Vorige week zat ik bij het concert van Joe Jackson en de bezoekers waren zo “aanwezig” dat ze hun Instagram moesten checken. Mooier kunnen we het niet maken, wel gekker!

Hoe kunnen we ons nu ontspannen, hoor ik je denken. Ten eerste kan je Mindful zijn, hetgeen betekent dat je doet waar je mee bezig bent en aan niets anders denkt. Geen lijstjes, geen planning of wat dan ook. Er zijn voldoende mindfulness trainingen te vinden op internet.

Yoga bestaat al veel langer en is heerlijk. Ook voor de rek- en strekoefeningen, maar ook om je bewust te worden van je ademhaling. Die zit namelijk vaak hoog bij stress. En door je te concentreren op een buikademhaling, wordt je vanzelf rustiger.

Je kunt naar rustige muziek luisteren of iemand met een heerlijke stem op een meditatie cd beluisteren.

Ik heb ook al eerder een blog geschreven over mediteren. Het ultieme ontspanningsmoment. Mediteren was er bij mij een beetje uitgeslopen, dus ik ga het maar weer eens oppakken. Even nergens aan denken en hopen dat die gedachten  even willen wachten tot ik klaar ben.

Een andere manier om te ontspannen is een voetreflexbehandeling ondergaan. Er worden naast ontspanningsgrepen ook bepaalde drukpunten behandeld die door  stress kunnen opspelen, dus probeer het eens.

Je kunt natuurlijk ook een lavendel olie pakken en ruiken aan de heerlijke geur. Het helpt echt om even weg te zijn in La douce France. Wat een dubbel effect geeft, is kijken naar de lavendelplanten, ze zien bewegen in de wind en de heerlijke geur ruiken. 2 vliegen in één klap. Als je dan nog niet tot rust komt, dan zou ik toch maar gauw een afspraak maken voor die ontspannende voetreflexbehandeling. Ik zie je graag!

Ik wens je een ontspannen dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

2 Responses

  1. Ineke lankhaar schreef:

    Dan toch maar morgen een voetreflex massage?????

    1. Monique schreef:

      Jammer dat je zover weg woont, anders had je een vaste klant erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs