Menu

Stress

Informatie

Monkeymind, schaapjes tellen, Friendly Reflex

Hoeveel gedachten heb je per dag? Zijn jouw gedachten positief of negatief? Heb jij ook een monkey mind? Waarschijnlijk wel….Maar wat is nu eigenlijk een monkey mind? Ga je gedachten maar eens tellen op een doodgewone doordeweekse dag. Het schijnt dat je per dag 50.000 gedachten hebt. Ik vraag mij af hoe ze dat gemeten hebben. Voor nu ga ik er maar vanuit dat dat klopt. 50.000 gedachten! De cruciale vraag is dan: “zijn je gedachten positief of zijn ze negatief?” Dat maakt een enorm groot verschil!

Hoe fijn zou het zijn wanneer je als baby al op een roze of blauwe wolk werd gelegd en je alles voor de wind ging. Beide ouders heel erg positief zijn en je toevallig deze genen van beide ouders hebt geërfd. Dat is zoiets als E=M2, toch? Hahaha, of werd dat er niet mee bedoeld? Oftewel, je hebt het geluk dat je positief bent ingesteld. Maar wat als je (soms) een donkere wolk boven je hoofd hebt hangen, dan zijn 50.000 gedachten wel heel veel somberheid.

Ik heb wel eens een donkere wolk boven mijn hoofd en daar komt dan toevallig ook een stortbui uit met bliksem. Toch, probeer ik dingen van de positieve kant te zien. Ik heb in mijn leven van alles gedaan. Voorbeelden daarvan zijn:  buiten mijn comfortzone gaan door les te geven of een 2 MBO scholen en ik “leef” nog steeds. Ik heb nog steeds een lieve man en 2 lieve kinders. Ik heb veel geleerd door uit deze zone te stappen. Ik ben blogs gaan schrijven en was bang dat niemand het leuk zou vinden! Laat ik het nou zelf héél leuk vinden. Ik heb het grootste plezier. Ik word er erg creatief van. Oké, ik doe het, naast meer zichtbaarheid ook voor de gezondheidstips, coachadviezen en zelfreflectietips. Ik kreeg gisteren van collega’s te horen dat ze mijn blogs ook goed vinden en ze zien dat ik het met veel energie doe. Fijn om te horen. Zo drijft een donkere wolk wel snel over. Oja, ik schreef in een andere blog over complimenten geven. Het werkt echt. Doen hoor!

Terug naar jouw monkey mind. Hoe staat het met jouw aap, ahum monkeymind? Houd eens in de gaten hoe jouw gedachten met jou aan de haal gaan. Maken ze jou blij of somber? In een andere blog schrijf ik een keer over “gedachten zijn krachten”, maar daar over later meer. Eerst maar eens bijhouden wat jij allemaal in je hoofd haalt. Of ga in ieder geval schaapjes tellen.

Naast heel veel tips die ik je kan geven in mijn coachpraktijk, wil ik je alvast meegeven dat mediteren een perfecte manier is voor een opgeruimde geest. Begin gewoon met tellen. En wanneer het tellen je somber maakt, kan je mij altijd nog bellen. Gaan we samen tellen????

Ik wens je een gezellige aapdag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs