Menu

Stress

Informatie

Stress. Dit zijn de cijfers, Friendly Reflex

Hoe het zit met stress? Dit zijn de cijfers….Normaal ben ik niet zo van de getallen. Het gaat dan altijd duizelen bij mij. Naast een lage bloeddruk is dat dus niet handig. Mijn man en mijn zoon zijn wel goed met cijfers. Ik noem ze wandelende rekenmachientjes, haha. Deze blog gaat toch ook cijfers. Ze geven namelijk goed inzichtelijk hoe het zit met stress. Ben je benieuwd hoe het zit met jouw stress zit? Ik hoor het graag……

77% van de mensen ervaart regelmatig lichamelijke symptomen door stress

18% van de vrouwelijke werknemers van 25 tot 35 voelt zich regelmatig emotioneel uitgeput aan het eind van een werkdag

29% van de Nederlanders is zeer vermoeid

 14 % van de werknemers heeft last van burn-out klachten

48% van de mensen ligt ’s nachts wakker door stress

38% van de werknemers ervaart hoge taakeisen

Top 3 van stressveroorzakers:

  1. Werk
  2. Geld
  3. Gezondheid

Zoals hierboven beschreven, heeft het vaak met werk, geld en gezondheid te maken. Familie kan ook een stressverhogende factor zijn. Wat ik mis in de cijfers, is dat ook hormonen van invloed kunnen zijn op onze stressbeleving, dus wil je weten hoe het bij jou zit? www.friendlyreflex.nl

Ik wens je een stressvrij leven, Mieke de Vriend (Aan één stressvrije dag heb je niet zo veel aan????)

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs