Menu

Stress

Informatie

De voordelen van een to do list, Friendly Reflex

De voordelen van een To do list…….

Herken je dat? Heb je ook zoveel te doen en te weinig tijd? Zoveel dingen die je moet doen op een dag, per week of per maand? Het geeft mij in ieder geval altijd een onrustig gevoel. De hele dag voel ik mij opgejaagd en zit er iets in mijn nek te hijgen en dat is niet mijn hond Clyde die uitgelaten wil worden. Sinds ik mij meer verdiep in de effecten van stress, weet ik dat een To Do list je kan helpen minder stress te ervaren. Hoe kan jij je tijd beter organiseren of plannen?

Sinds ik met een To Do List werk, ervaar ik meer rust in mijn hoofd. Heel simpel. Ik zie in een oogopslag wat er allemaal te doen staat voor de komende week. Ik kan mijn behandelingen  beter inplannen, zonder in tijdnood te raken voor de overige “dingen” die ik moet doen. 

Een manier om prioriteiten op je To Do list te ordenen is het Eisenhower model.  Kijk er eens naar. In mijn andere blog over Eisenhower lees je hoe het werkt. Welke klus moet echt gebeuren? Welke taak is niet belangrijk en kost je veel tijd en kan je skippen. Je word je bewust van de dingen die je doet en of ze wel zo belangrijk zijn. Zo kwam ik zelf tot de conclusie dat ’s avonds een uurtje Facebooken toch wel zonde was van mijn tijd. Nu ik weet dat ik zichtbaar wil worden met mijn praktijk, zal ik wel “moeten” facebooken, maar nu wel productief en niet zomaar alles leuk vinden. Je gaat dus prioriteiten stellen en betere keuzes maken.

Probeer het eens! 

Mocht je moeite hebben met plannen en heb jij het ook druk, begin dan met een To Do list en neem het Eisenhower model dan in je achterhoofd. Ik weet zeker dat het je gaat helpen.

Mocht je er niet uitkomen, bel mij dan. We kunnen dan eens samen kijken naar de onderliggende patronen die jou ervan weerhouden om tot actie te komen.

Ik wens je een easy, peasy lemon sqeezy dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

2 Responses

 1. Ineke Lankhaar schreef:

  Hai Mieke,
  Een hele nuttige raad van jou maar ik ga er even niets mee doen.
  Want vandaag was ik bij mn zus aan het helpen die ALS heeft en dan is NIETS belangrijk meer.
  Leef ,geniet ,doe waar je blij van wordt en hoef veel minder van jezelf.

  1. Mieke de Vriend schreef:

   Hallo Ineke, je hebt helemaal gelijk! Jij gaf mij die wijze raad donderdag voorafgaand aan de behandeling. Alles is relatief, dus ook mijn lijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs