Menu

Stress

Informatie

De kracht van het nu, bewegen, Friendly Reflex

De kracht van het NU…of dadelijk?

Wat betekent dat: de kracht van het Nu? En wie heeft erover geschreven? Wat kan je ermee en waarom zou het zo goed zijn? Zomaar een paar vragen die spontaan in mij opkomen tijdens de training. Hoezo, training en denken aan de kracht van het nu? Dat kan niet!

Precies, dat kan eigenlijk helemaal niet. Eckhart Tolle heeft al weer even geleden een boek geschreven over de kracht van het nu. Ik heb ook een video (duh… dvd) gezien waarin hij het principe uitlegt over de kracht van het nu. Een hele rustige man met een bruine spencer. Hij maakt leuke grapjes en lacht er zelf ook om. Je moet alleen niet in slaap vallen, maar dat terzijde.

Ik zal je eerst vertellen wat het niet is….. Tijdens de lockdown hebben wij in huize De Vriend een aantal gewichten en een apparaat gekocht om te kunnen blijven sporten. Is heel fijn om te doen en ik word er persoonlijk heel blij van. Ik lijk bijna wel op Erik Scherder met zijn “beweegmovement”.

Vanochtend, 6 april was ik dus heerlijk aan het sporten. Bij het sporten tel ik hoeveel keer ik een bepaalde oefening doe en nu komt het. Niet in slaap vallen?

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,11,12,13,14,15,16,18,19,20,21. 

De oplettende lezer ziet het verschil…. Ik zit dus doodleuk te tellen en te tellen, maar niet de juiste getallen en in de juiste volgorde.

Oftewel, ik zit niet in het nu. Ik zat bij deze blog. Ik ga toch maar weer eens dat boek lezen of die dvd bekijken. 

Wat is de strekking van de kracht van het Nu? Dat je doet wat je nu aan het doen bent. Je bent nu niet aan het doen wat je morgen moet doen. Eigenlijk heel simpel….Toch? Of leg ik het ingewikkeld uit. Ik doe dat expres, want dan let je tenminste op.

Het gaat om de aandacht die je moet hebben voor wat je nu aan het doen bent en je geen zorgen maakt over iets wat geweest is, want dat is geweest. Ook al een leuke tekst voor een liedje. Eigenlijk is Eckhart Tolle niet de bedenker van deze manier van “denken”. Iedereen kent het volgende wel.

Een mens lijdt dikwijls ’t meest

Door ’t lijden dat hij vreest

Dus, wat doe jij op dit moment? Precies, mijn blog lezen, hahaha en er niet van afwijken hoor!

 

Ik wens je een aandachtige dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching Sprang-Capelle

 

 

Ps. En voor degene die weet dat er nog meer is:

Doch dat nooit op komt dagen.

Zo heeft hij meer te dragen

Dan God te dragen geeft.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs