Menu

Stress

Informatie

Aandacht maakt alles mooier ...@Ikea Friendly Reflex

Aandacht maakt alles mooier…

Goh, waar ken ik die slogan van? Ze hebben nog gelijk ook. Mijn moestuin tiert bijvoorbeeld welig op dit moment vanwege mijn aandacht. Ik kijk mijn courgettes met aandacht de grond uit. Gewoon op mijn gemak de zaadjes gezaaid en water gegeven en natuurlijk een beetje gebeden dat het dit jaar wel wat wordt. Jullie weten immers dat mijn vorige blog over spiritueel moestuinieren een leuke blog was, maar het zette geen courgettes aan de dijk.

Wat ik met de vorige blog bedoelde was dat je eigenlijk, wanneer je geheel verlicht bent, je alles accepteert, dus ook de mislukkingen. Maar hoe doe je het dan wanneer het een doorslaand succes is? Dat je binnen 1 week heel veel courgettes mag oogsten. Je hebt natuurlijk courgette soep, courgette in ratatouille en je hebt weer courgettesoep. Weten jullie nog iets? Mijn moeder zou zeggen: tel je zegeningen, dus dat doe ik dan maar, met aandacht natuurlijk.

Dus ook in een geslaagde moestuin, zal je mogen accepteren dat het een succes wordt. Ik loop trouwens wel vooruit, want die paar zwaluwen maken nog geen hele zomer. Er kan nog van alles gebeuren.

Ik heb in mijn moestuin veel geduld en acceptatie geoefend en aandacht gegeven voor dat wat er is. Aandacht tijdens drukte en aandacht tijdens een rustige periode.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe ik dat heb kunnen bereiken? Gewoon door in de moestuin te werken bijvoorbeeld en gezellig de roodborstjes vlakbij te zien. Wachtend op een wormpje die naar boven komt. Op een rustig tempo de gieter pakken voor de plantjes om water te geven. Eckhart Tolle zou trots op mij zijn.

Eigenlijk hoef ik niet naar yoga. Ik doe het gewoon in mijn tuin. Een mooie leerplek.

Ik wil wel weer gaan mediteren en staren naar een bepaald punt of op mijn ademhaling letten. Of zal ik mij blindstaren op de courgetteplantjes? Krijgen ze nog meer aandacht. Kan ik misschien een prijs winnen met de grootste courgette van Sprang-Capelle.

En jij? Hoe houd jij je aandacht bij dat wat je aan het doen bent? Ik ben reuze benieuwd!

Ik wens je een aandachtige zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

2 Responses

  1. Melanie schreef:

    Nou Mieke , weer een geweldig stukje ! De keus tussen yoga of een courgetteplantje groot brengen is voor mij niet moeilijk . Ik zet hem in op yoga en hou me warm aanbevolen om in een van je met aandacht en in liefde opgegroeide courgette kindertjes mijn tanden te zetten ????

    1. Mieke de Vriend schreef:

      Melanie, ik neem de volgende keer wat courgettes mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs