Menu

Beweging

Informatie

Pieterpad, wandelen is goed voor je, Friendly Reflex

Wandelen is goed voor je….

Wanneer je mijn blogs met enige regelmaat leest, zal het je inmiddels wel opgevallen zijn dat ik vaak schrijf over bewegen. Eén blog ging bijvoorbeeld over de 206 botjes die we niet voor niets hebben. Ook komt Erik Scherder, mijn beweeggoeroe, vaak voor in die blogs. 

In deze blog ga ik het niet hebben over de voordelen van wandelen. Ik hoop jou wel te enthousiasmeren om er zelf mee te beginnen. Mijn man en ik wandelen al een hele lang tijd met vrienden van ons. We zijn ooit begonnen in de buurt van Bergen op Zoom en nu lopen we de grand route 5 in Frankrijk, de Pelgrimsroute richting Santiago de Compostella. 

In Nederland lopen we het Pieterpad met hun. Nog 3 etappes en dan hebben we het Pieterpad afgelopen. Op naar het volgende pad!

Met mijn man ga ik het Pelgrimspad lopen van Amsterdam naar Maastricht. Heerlijk de natuur in en Nederland ontdekken.  Het mooie aan wandelen is dat je op gaat in de natuur. Het enige waar je aan hoeft te denken is: waar is het volgende teken? Wanneer ga ik lunchen? Hoeveel kilometer is het nog? Genieten van de geluiden van de natuur; de stilte dus.

Gezellig praten tijdens de wandeltochten en heerlijk genieten van de zon of de vrieskou. ’s Avonds val ik moe maar voldaan in slaap. 

Ik raad het iedereen aan. Google eens op wandelingen. Je vindt er legio. Het Pieterpad is een aanrader, omdat je van Noord naar Zuid (of andersom) loopt en de natuur ziet veranderen van plat en weids in het Noorden tot heuvelachtig in het Zuiden, dus…. Heb ik je kunnen overtuigen? Welk pad ga jij lopen?

En dat wandelen goed is, lees je maar in een andere blog van mij.

Ik wens je een wandelrijke dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

ps. Je mag ook in je eigen omgeving wandelen hoor! Ik vind het allemaal prima.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

  1. Ineke Lankhaar schreef:

    Wie weet Mieke ,iets voor ons maar nu even niet ,ha ,ha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs