Menu

Voeding

Informatie

Bah, weer sla....

Ja, lekker weer sla…

Ik eet tegenwoordig sla tijdens de lunch. Nog ongeacht of het goed is om iedere dag koude sla te eten. Er zit wel een heerlijke zelfgerookte zalm van manlief bij, dus dat maakt het goed. Ik zei altijd: “ik ben toch geen konijn”, wanneer ik andere mensen sla zag eten. Ondertussen ben ik er gewend aan geraakt. Er zijn theorieën dat koud voedsel niet goed is voor ons lijf, maar ja, warme sla lijkt mij niet zo lekker, hahaha.

Waarom is sla gezond

Afijn, waarom eet ik iedere middag (lees: probeer ik iedere middag) sla te eten? Welnu, groente is goed voor ons en niet alleen voor ons lichaam om de vezels en vitaminen die erin zitten. Ook onze hersenen varen er kennelijk wel bij. Uit onderzoek blijkt dat 2 porties groenvoer onze cognitieve achteruitgang kan vertragen. Dus naast het eten van walnoten, vette vis, olijfolie moeten we ook meer soorten groenten gaan eten. De vezels zijn belangrijk voor de stofwisseling en we hebben vitamines nodig voor een normale groei en ontwikkeling. Het hoeft natuurlijk niet bij sla te blijven. Elke groente is goed voor ons.

Ja weer sla...

Ja weer sla

Nieuwe dingen leren

Wat nog meer helpt om de hersenen aan de praat te houden is nieuwe dingen leren. Oftewel: neuroplasticiteit. Het vlot niet echt met mijn Italiaans. Ik wil zoveel nieuwe dingen leren, dat ik bijna geen tijd heb om alles te doen. Misschien toch zelf mijn eerdere blog over time-management nog eens doorlezen, of die van structuur aanbrengen en goed plannen. Wanneer ik hier aan denk, word ik opeens heel rustig. Ik ga dus maar eens met een bord sla én zelfgerookte zalm mijn week plannen. 2 vliegen in één klap. Net zo handig!

Hoeveel groente eet jij

Even terugkomend op 2 porties. Je zou volgens richtlijnen van ieder zelfrespecterende organisatie tussen de 300 en 500 gr groente moeten eten. Lukt jou dit?

Ik wens je een groene soort van zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs