Menu

Voeding

Informatie

Hoeveel groente eet jij per dag? Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching

Hoeveel groente eet jij per dag……

Die brachiosaurus was zo gek nog niet. Planten, planten en nog eens planten. Nee, ze hadden geen planten in huis staan, maar ze aten heel veel veggie’s. Wij zouden er nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Helaas zijn ze vele duizenden jaren geleden uitgestorven. Alhoewel, de tyrannosaurus uit Jurassic park had ik niet mee willen maken.

Mijn man eet regelmatig sla tijdens zijn lunch.  Ik zeg dan: “ik ben toch geen konijn!”, maar ik eet inmiddels ook mijn sla met heerlijke zalm of tomaten met olijfolie en balsamico.

Alle gekheid op een stokje. Overal lees je dat je minimaal 300 gram groenten per dag moet eten. Ergens anders lees je weer dat het 500 gram zou moeten zijn. Ik ben al blij dat ik de 300 gram bijna haal, maar met een salade tijdens de lunch ben ik al aardig op weg, dus toch zo gek nog niet. Zolang ik maar geen konijnentanden krijg, hahaha.

Waarom moeten wij eigenlijk zoveel groenvoer eten, vraag je je misschien af? Gewoon, om de vitamines, mineralen en vezels. In groente zitten heel veel goede stoffen die goed zijn voor ons systeem. De vezels voor een beter stoelgang. IK heb al eerder geschreven over de goede bacteriën. Onze goede bacteriën in onze darmen leven van deze vezels en wanneer je veel goede bacteriën in je darmen hebt, voel je je ook beter. Het vermindert de kans op bepaalde soorten kanker, het vermindert het risico op verouderingsziekten. Broccoli, boerenkool, spruitjes en bloemkool bijvoorbeeld, verminderen het risico op hart- en bloedvaten. DNA schade kan vermindert worden of zelfs omkeren. Ons immuunsysteem heeft er ook baat bij.

Een andere theorie zegt dat er in groente lichte toxines zitten om zich zo te kunnen beschermen tegen ons. Deze toxines triggeren ons immuunsysteem. Het moet immers werken tegen de toxines en zo worden onze cellen dus beter beschermd.

Hoe kom jij aan je groente?  In de vorm van een salade tussen de middag met bijvoorbeeld paprika. Een groentesapje tussendoor of een smoothie. Een tussendoor snack van komkommer. Of tomaat op je brood. ’S avonds veel groente opscheppen. Houd maar eens bij hoeveel groente je per dag eet. Ik ben benieuwd op hoeveel jij uitkomt!

Ps. En eet tussendoor ook fruit, 2 stuks…

Ik wens je een groen(t)e dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs