Menu

Voeding

Informatie

Waar walnoten al niet goed voor zijn, Friendly Reflex

Waar walnoten al niet goed voor zijn……

Het lijkt wel of ik in een tekenfilm zit. Ten eerste verzamelen wij onze eigen walnoten. Uit eigen tuin en we bewaren de walnoten op zolder. Ik lijk wel op Knabbel of Babbel. Ik heb nooit geweten wie het vrouwtje of wie het mannetje is. Misschien is Babbel wel het vrouwtje, want er wordt altijd gesuggereerd dat vrouwen veel babbelen. Ik ben heel kort van stof, dus het geldt niet voor mij. Soms zap ik op t.v. en dan kom ik langs “Veronica inside”, een mannenprogramma. Jeetje, wat een gepraat over niks….Ik weet niet waar dat vooroordeel over vrouwen vandaan komt. ???? Jij?

Oké, ik had het over tekenfilms. De tweede aanwijzing. De walnoten liggen dus op zolder. Iedere dag lagen er wat kleine knabbelstukjes bij de walnoten. Jawel, we hebben een muis. Dat moet Jerry zijn van Tom & .… Haha. We hebben er nu wel een een stuk ijzer voor het gat gestoken, want anders hebben wij uiteindelijk zelf geen walnoten meer. We hebben in het echt geen Tom, maar wel dus een Jerry.

Je zult wel denken: wat heeft dit met gezondheid en al die andere thema’s te maken? Precies walnoten……

Dus; waar walnoten al niet goed voor zijn….

Voor de hersenen bijvoorbeeld. De hersenen zijn, na het vetweefsel, het meest vette orgaan van het menselijk lichaam. De celwanden bevatten vooral omega-3, omega-6 en cholesterol. Omega-3 zorgt voor een soepele werking van de cellen, zodat bepaalde stoffen (vb. serotonine) goed worden aangemaakt. Dus eet bijvoorbeeld vette vis, walnoten, avocado en olijfolie, waar veel Omega 3 in zit.  Je lichaam zal er blij mee zijn. Er zijn nog tal van voordelen aan het eten van walnoten, maar anders wordt deze blog zo lang. Oké in het kort. In walnoten zit magnesium, antioxidanten, vezels, vitamine E. Het verlaagt cholesterol en stress en het is goed voor de stoelgang, dus… tekenfilm of niet, eet walnoten.

Er zijn jaren geweest dat we van de overheid weinig vet moesten eten. Het zou niet gezond zijn. Je zou er dik van worden. Echter, door weinig tot geen vetten te eten, eet je ook weinig tot geen goede vetten. Een waarheid als een koe. Wat zijn dan goede vetten? Naast de bovengenoemde vetten, zijn er meer goede vetten, maar daar kom ik er in een volgende blog een keer op terug.

Jammer dat de eekhoorn uit Ice Age een hazelnoot heeft, anders had ik die ook nog kunnen vermelden in mijn blog… Haha, toch gedaan.

Ik wens je een weekend met veel walnoten, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Pratijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs