Menu

Gezondheid

Informatie

Fuck your diet. Ga niet knabbelen op bleekselderij, maar eet met gezond verstand.

Fuck your diet…….

Oké, het klinkt heel bevrijdend om het F-woord tegen een dieet te zeggen. Een aantal van jullie zullen hier volmondig JA tegen zeggen, vermoed ik. Een dieet zou eigenlijk ook niet nodig moeten zijn. Gewoon gezond eten en wel letten op wat je eet. Dus geen strenge dingen doen of knabbelen op een stuk bleekselderij. Wel een heerlijke bleekselderij salade maken met een mooie dressing. Alhoewel, dat blijft knabbelen.

Evolutie

We zijn evolutionair niet gemaakt om XXL te zijn, want zo kunnen we niet achter een mammoet aanrennen. Dat zou op zich een dieet zijn, haha. Bij niets vangen, val je sowieso uiteindelijk af. Ik heb al eerder een blog over de evolutie van het menselijk lichaam geschreven op basis van een heel interessant boek, vandaar even dit uitstapje naar de evolutie.

Overgang

Tijdens de overgang verandert er veel in ons lijf, waaronder de verhouding van hormonen. Bij vrouwen verdwijnt de taille. Hoe dat bij mannen zit, weet ik niet precies, maar ik zie wel veel dikke buikjes. Veranderingen in verhoudingen van hormonen zorgen ervoor dat onze stofwisseling verandert en wij onze taille verliezen. En over dat “verliezen” gaat deze blog. Ik weet het, het is een lang intro, maar ja, soms heb je dat…..

Gezond eten

Oké fuck your dieet, maar wat dan wel? Ik zei het al eerder, gewoon door gezond te eten. Meer groenten tijdens maaltijden, meer soep met veel groente, niet veel tussendoortjes en zeker geen light producten! Of zero dingen! Je denkt dan dat je gezond bezig bent, maar ondertussen eet je onbekende stoffen die je lichaam niet kent. Ik zal het nog een keer uitzoeken, maar je schijnt er juist dikker van te worden, dus je bent gewaarschuwd.

App

Ik heb een tijdje een app gebruikt en ingevuld wat ik at. Dus geen ingewikkeld dieet, maar gewoon gezond verstand. In de middag een salade met heerlijke vette zalm, in de avond gewoon een aardappeltje bij mijn groente, maar niet zoals de aardappeleters van van Gogh deden. In de ochtend noten en zaden met kwark en heerlijke honing uit eigen tuin. Veel water en geen zoete sapjes. Wel mijn cappuccino met volle melk. Bij iedere maaltijd eentje in plaats van 2. Wel af en toe iets van chocolade, maar dan van minimaal 70% En ga zo maar door. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik te weinig at. Juist niet, in het begin at ik juist te weinig en dan houd je lichaam alles vast. Ook die blaadjes sla. En dan val je juist niet af. Dan gaan zelfs blaadjes sla aan je dijen plakken. Is ook iets vanuit de evolutie.

Advies

Mocht je meer willen weten over die app, bel mij dan. Ik vertel het je graag. Een vriendin van mij heeft mij hierbij geholpen, dus voor advies kan ik je ook naar haar verwijzen.

Het is dus nooit een dieet geweest, maar gewoon bewustwording van wat ik eet en vooral gezond verstand. Was ook gezond voor mijn lijf. O ja, en wel een beetje enthousiast bewegen daarbij, maar dan kan je gerust een andere blog op naslaan. Daar ben ik een fan van…..

Ik wens je geen dieet zondag maar gewoon een gezellige zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

PS. O ja en af en toe een heerlijke Chardonnay mag echt wel, maar niet de hele fles 😉

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs