Menu

Gezondheid

Informatie

Friendly Reflex, XXL persoon

Ooit een XXL persoon achter een mammoet aan zien rennen…..

Tegenwoordig lees je veel over dat een maatje meer moet kunnen. Reclames laten meer modellen zien met een maatje meer. Oké, erg skinny zijn is niet goed en kent ook zijn problemen, maar een XXL maatje is toch niet de bedoeling. 

Wanneer we ver terug in de tijd gaan en dan bedoel ik de tijd van de mammoetjagers, toen zag je geen XXL personen achter een mammoet aanrennen. Ze zouden het gewoonweg niet redden. Mocht een sabeltandtijger het op mensen voorzien hebben, dan hadden ze waarschijnlijk geen schijn van kans.

Dus volgens mij is het niet de bedoeling om maatje XXL te zijn. Het klinkt weinig wetenschappelijk, maar je kunt er de artikelen op naslaan dat overgewicht vele gezondheidsrisico’s kent. Behalve risico’s op hart- en vaatziekten, vergroot ernstig overgewicht de kans op suikerziekte, hoge bloeddruk, galstenen, versnelde slijtage van gewrichten en ademhalingsproblemen tijdens de slaap etc.

Ik heb makkelijk praten. Ik heb een normaal BMI. Ik moet zeggen, ik sport me suf en ik houd mijn eten in de gaten, zoals je in een vorige blog hebt kunnen lezen, en ik laat de koekjes tegenwoordig vaker staan. Dus mag het…..Misschien een beetje saai, maar toch…

Natuurlijk zijn er allerlei redenen om teveel te wegen, maar wees eerlijk naar jezelf. Doe het voor jezelf. Ga eens aan de slag met een goede gewichtsconsulent en kijk waar je kunt beginnen. 

Met sporten bijvoorbeeld. Iedere dag 30 minuten bewegen, zet je al aan tot je beter te voelen. Mocht je een mammoet tegenkomen? Ren er eens achteraan. Oké, die leven niet meer, maar achter de tram aanrennen is nu meer van toepassing. Nee joh, ga gewoon op de fiets, nog beter….

Mocht je begeleiding willen. Ik kan met je meekijken waar het hem in zit.

Ik wens je een maatje M dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching

Ps. Boekentip: Jean Marie Auel heeft 7 boeken geschreven, waaronder de mammoetjagers.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs