Menu

Gezondheid

Informatie

Complimentendag, waarom slechts 1 dag per jaar? Sorry, ik ben twee dagen te laat…. 1 maart was het weer complimentendag. Volgend jaar weer een nieuwe kans.

Wat zie je er goed uit…

Sorry, ik ben twee dagen te laat…. 1 maart was het weer complimentendag. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Moet ik nu echt een heel jaar wachten om complimenten te mogen geven of mag het nu ook? Wie heeft complimentendag trouwens verzonnen?  Ik vind het idee wel super, maar waarom slechts één dag per jaar? Waarom trouwens op 1 maart? Volgens mij is half Nederland verkouden. Zie je het voor je? Rode neus, betraande ogen en een thermometer in de mond. Fraai is dat. Waar kan je dan nog een compliment over geven?

Waarom zouden we ons aan 1 dag per jaar houden? Ik heb niets met die eendaagse momenten. Ik ben bijvoorbeeld moeder van 2 pubers. Het moederschap mag van mij ook het hele jaar door gevierd worden. Gewoon voor al het werk wat erbij komt kijken! Vroeger toen mijn kinderen klein waren, moest ik verplicht op bed blijven liggen. Nu ze puber zijn, moet ik ze eerst wakker maken om vervolgens snel terug naar mijn bed te gaan… Zie je het voor je? Hahaha…Nee hoor, ik ben erg praktisch. Al die kruimels in mijn bed. Heb ik nog meer schoonmaakwerk. 

Oké, ik dwaal af. We hadden het over complimentendag. Ik geef graag complimenten, iedere dag weer (en ontvang ze trouwens ook graag!). Hoe zit dat met jou? Doe je mee: iedere dag complimenten geven?

Probeer het eens en zie het verschil in jouw leven en in het leven van de ander. Complimenten geven maakt blij. Blijdschap is goed voor je systeem. Wanneer iemand een blij mens is, is dat ook goed voor het immuunsysteem. Werkt het immuunsysteem goed, dan werkt dit weer door op het systeem en ga zo maar door. Dus niet één blije dag, maar 365 dagen en dit jaar hebben we er één dag bij!

Ik wens je een complimentvol jaar, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs