Menu

Voetreflextherapie

Informatie

Wat te doen bij gespannen spieren? Friendly Reflex, voetreflextherapie

Wat te doen bij gespannen (lees: pijnlijke) spieren? Ik merk in mijn praktijk de laatste tijd, dat veel mensen last hebben van gespannen spieren. Gespannen schouders -nek, onrustige benen tijdens het stilzitten of onrustige benen tijdens het slapen. 

Mijn eigen ervaring is dat wanneer bepaalde spieren gespannen zijn, je ze “vastzet” om de pijn minder te voelen, maar dat vastzetten zorgt er ook weer voor dat er nog meer spanning op komt. Je raakt dus eigenlijk in een cirkeltje. En dat is nu net niet de bedoeling.

Voetreflextherapie kan heel goed helpen bij gespannen spieren. De “spieren en gewrichten” behandeling geeft enorm veel ontspanning. Soms merken mensen al na 1 behandeling (enige) verlichting. Soms voor korte duur en soms wordt  het cirkeltje doorbroken en blijft de pijn langer weg. 

Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk probeer te achterhalen waar die spanning vandaan komt. Het is namelijk belangrijk om de oorzaak weg te nemen, anders staat iemand na 2 weken weer voor mijn deur. Voor mij is dat goede business, maar zo werkt het niet voor mij.

Wat maakt dat spieren gespannen worden? Is er sprake van stress? Is er sprake van een slechte werkplek? Zit men verkeerd? Staat men verkeerd? Heeft men “een onevenwichtigheid” in zijn/haar houding? Door slijtage? Door beenlengte verschil? Moet men steeds op zijn/haar tenen staan om ergens bij te kunnen? Staat men achter een kassa die eigenlijk iets te hoog is? Of ben jij iets te klein voor achter de kassa. Heeft iemand fibromyalgie? Is er sprake van een erfelijk aspect? Er zijn zoveel oorzaken, dat het afnemen van een anamnese meer inzicht zou kunnen geven. Het is dus een belangrijk onderdeel is van de therapie.

De mensen die bij mij komen, behandel ik met voetreflextherapie. Daarnaast kan magnesium helpen.  Magnesium werkt ontspannend op spieren en op de geest. Er zijn diverse vormen van magnesium en niet elke vorm is geschikt? Het is dus belangrijk om de juiste te nemen. Ik gebruik zelf magnesium van het merk Vitakruid.

Ik adviseer mijn cliënten om voor nader advies, voor magnesium, naar een goede reformwinkel te gaan. Broeders gezondheidswinkel bijvoorbeeld, in Oosterhout. https://www.broedersgezondheidswinkel.

Naast voetreflextherapie én magnesium is het belangrijk te kijken of er sprake is van te veel stress. Te veel stress is nergens goed voor en die kan ook roet in het eten gooien. Dus….. heb jij last van stress én pijnlijke spieren? Neem dan eens contact op met een voetreflextherapeut. Ik heb mijn praktijk in Sprang-Capelle, dichtbij een sprookjespark. Ik geloof niet in sprookjes, dus je moet iets meer doen, dan pijnstilling alleen….

Ik wens je een pijnvrije spierdag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs