Menu

Voetreflextherapie

Informatie

Chinese geneeswijze is al eeuwenoud, voetreflextherapie bij Friendly Reflex

Een wirwar aan meridianen….

China heeft tegenwoordig een slechte naam. Camera’s op straat en gezichtsherkenning e.d.  O ja en ze spugen na een maaltijd, jakkie. Jammer, want het is ook een land met een eeuwenoude geschiedenis. Onderdeel van deze geschiedenis is de Chinese geneeswijze. Yin en Yang, volte en leegte, miltenergie etc.

Wat ik tijdens een voetreflexbehandeling doe, doen de “Chinezen” al heel lang. Meridianen beïnvloeden door te masseren of naalden te gebruiken, oftewel accupunctuur. Ik ben niet zo van de naalden, dus ik blijf bij de massage.

Op de afbeelding zie je heel veel meridianen lopen. Ik zal er nog een keer een blog aan wijden, maar nu beperk ik het tot wat er gebeurt tijdens een voetreflexbehandeling. 

Ten eerste is een voetreflexbehandeling sowieso ontspannend, tenzij je met stokjes werkt. Dat is andere koek. 

Tijdens de  intake bespreken we welke klachten iemand heeft. Ik vraag dan wanneer de klacht ontstaan is of wanneer het erger of juist minder wordt. Het zijn allemaal signalen waarmee ik de oorzaak probeer te achterhalen. Wat eet en drinkt iemand, last van hormonen. Slaapt iemand goed, hoe is de stoelgang etc.

Vervolgens start ik met een kennismakingsbehandeling. Welke plekken zijn pijnlijk. Ik leg dan uit dat er een blokkade in de energie kan zitten. Door een behandeling verbetert de doorbloeding, de energie gaat beter stromen, afvalstoffen worden beter afgevoerd  en zoals ik al aangaf, men raakt ontspannen.

Veel van de klachten zijn vaak stress gerelateerd en door even een ontspannen moment te ervaren, kan iemand tot een inzicht komen. Het klinkt nu heel simpel en er is meer voor nodig, maar ervaar het zelf maar eens.

Welke klachten kan je zoal met voetreflextherapie behandelen? Een slechte stoelgang, spierspanning, hooikoorts. Helaas kan ik niet bewijzen dat het bij hooikoorts werkt, want zoonlief wil niet behandeld worden. Slecht slapen, paniekaanvallen en nog veel meer. Bij alle klachten werk ik op de meridianen. Wanneer die in balans komen, ontstaat er weer een evenwicht. Wel met de nodige tips, want slaapt iemand slecht en gaat hij/zij vervolgens ’s avonds weer veel koffie drinken en de hele avond op een smartphone zitten, dan is het water naar de zee dragen.

Het luisteren naar een client is ook een belangrijk onderdeel van de behandeling, dus wat wil jij kwijt?

Ik wens je ontspannen zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs