Menu

Gezondheid

Informatie

Politici zitten op allemaal op hun mobieltje

Politiek, er gaat iets mis…

Mijn kinderen zijn inmiddels 21 en 18 jaar. Ik probeer ze er al  lang op te wijzen dat te lang op Instagram, tik tok, you tube, Facebook, Netflix (legaal of illegaal) zitten, niet goed voor hun is. Oké Facebook is tegenwoordig achterhaalt, dus die niet. Dat is voor de oudjes, waaronder ikzelf…

Volgens allerlei onderzoeken, die ik zelf ook kan bedenken, schijnt het niet goed te zijn om teveel op je mobiel te zitten. Te fel licht, een verkeerd beeld krijgen van de werkelijkheid door social media, slechter slapen. Geen goed boek meer lezen of een nekhernia oplopen vanwege de houding van het hoofd tijdens het scrollen. Een hoofd weegt rond de 4 á 4,5 kilo en wanneer je het hoofd naar voren kantelt, heb je een hoop gewicht te dragen. Schept wel werk voor de toekomst.

Maar ja, wat kan je een jong volwassene nog wijs maken tegenwoordig. Ik ben maar gestopt. Oké, ik mag ook minder op Instagram zitten. Niet steeds kijken of ik meer volgers heb enzo. Of dat de post waar ik tijdens het schrijven veel plezier aan had, wel voldoende geliked wordt. Ik ga maar weer eens het  mobieltje (of is dat een ouderwets woord?), vóór etenstijd in de kast leggen en gewoon een boek lezen of mijn Italiaans ophalen. Of in de tuin werken. Er is genoeg te doen in de tuin.

Ik probeer mijn kinderen goed op te voeden, maar 1x naar het nieuws kijken en de hele opvoeding valt in duigen. Want wat schetst mijn verbazing; tijdens een politiek debat zitten bijna alle politici ook op hun mobieltje. Alleen de spreker niet, maar wie luistert er dan nog naar hem of haar? Welk signaal geef je daarmee af aan de jeugd? Of aan mij? Wat kan er belangrijker zijn dan Geert, Caroline of wie dan ook goed aan zijn/haar/hun jasje te trekken en dus goed op te letten wat zij allemaal zeggen. Ook degene op wie ik gestemd heb, zit op zijn mobiel. Daarom heb ik toch niet op hem gestemd! Het geeft mij geen goed gevoel. Hoe zit dat bij jou? 

Ik zou bijna een petitie willen starten waarin geëist wordt dat politici het goede voorbeeld geven. Wie doet ermee? Terwijl ik deze blog schrijf, zie ik dat het al 18.41u is op een woensdagavond. Het wordt hoogtijd dat ik mijn Macbook sluit. Toedeloe…

Ik wens je een rustige met boek zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreftherapie en coaching, Sprang-Capelle 

Ps. Ik heb trouwens op Rob Jetten gestemd. Ik vind hem zo sympathiek.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs