Menu

Beweging

Informatie

Ga toch dansen of op zijn minst. Beweeg, desnoods in de tuin.

Ga toch dansen…..

Als het goed is, weten jullie inmiddels wel dat ik erg van het bewegen ben. Ik hoor jullie al denken, voor zover ik dat kan horen, ooooh heb je haar weer! Maar ik blijf erop hameren. Kom in beweging. Niet 1x per week, niet 2x per week, maar het liefst iedere dag, minimaal 30 minuten in een zeker tempo, zodat je iets transpireert.

Heb ik trouwens niet van mijzelf, maar ik kan het wel beamen. Ik weet inmiddels hoe het voelt om iedere dag te bewegen. Je humeur verbetert, je stofwisseling krijgt een schop onder….., je spieren zijn je dankbaar en vooral je hersenen hebben er veel voordeel bij. Immers, die hebben veel te lijden bij een inactief leven, aldus Erik Scherder.

Naar muziek luisteren is ook heel prettig tijdens het bewegen. Zeker met muziek met een beetje tempo! Je gaat dan vanzelf sneller bewegen tijdens het sporten, dus muziek aan zou ik zeggen.

Tegen de mensen die niet van sporten houden, zeg ik: Ga naar muziek luisteren, want in de hersenen ligt het motorisch gedeelte vlakbij de emoties en dus ook de emotionele beleving van bijvoorbeeld muziek. Je gaat dus eigenlijk als vanzelf bewegen op de muziek waar je naar luistert. Je komt dan toch nog in beweging. 2 vliegen in één klap. Heb je de film: “love actually” gezien, waarin Hugh Grant het voordoet?

Ik luister nu naar radio Veronica met de jaren 80! Ik kan niet stil zitten en ik zing volop mee. Dat vinden mijn medebewoners helaas niet zo leuk. Mag ik je nog een tip geven? Iedere dag kan je tijdens de lunchpauze naar housuh in the pauzuh luisteren op Slam. Ik houd heel veel van dansen en vind dat dus heerlijke muziek. Je begrijpt het al. Ik kan niet stil blijven zitten tijdens mijn pauze….

By the way; houd je niet van sporten, dansen of muziek en heb je een tuin? In de tuin werken mag ook. Heb je geen tuin? Ik heb er wel eentje voor je in bruikleen. Zolang je maar gaat bewegen. Ik ben dan tevreden.

Ik wens je een bewegelijke dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs