Menu

Gezondheid

Informatie

Haal er alles uit wat erin zit, want je hebt namelijk maar één leven. Ik ga er na dinsdag maar eens voor zitten en kijken of ik tevreden ben over een aantal zaken

One life, live it….

Ik schrijf mijn blog op een ander moment, want hij hebben vandaag feest. N… is 21 jaar geworden en G… wordt volgende week 18 jaar. Waar blijft de tijd! Ik zie ze nog in de wieg naast mijn bed staan. Wat een heerlijke tijd was dat. Ik zou het zo weer opnieuw willen meemaken met deze 2 lieve mensen. Ik mag G….’s naam uit privacy overwegingen niet gebruiken, dus bij deze. Bij 18 jaar heb je als ouder niets meer te willen dus…. 

21 en 18 jaar. Ik hoor je hardop denken: hoe oud is Mieke dan? Precies, al enigszins op leeftijd. Alhoewel ik mij niet zo voel. Sinds ik veel sport en op mijn stofwisseling let, voel ik mij jonger en fitter dan ooit. Oké, de rimpels die krijg ik niet meer weggepoetst. Dr. Hauschka is een mooi merk en ik gebruik het heel graag, maar de zwaartekracht is bewezen en die werkt ook bij mij, helaas.

Meer tijd voor jezelf

Wanneer je kinderen op zo’n leeftijd komen, dan ga je nadenken over de dingen in je leven. Je hebt immers weer meer tijd voor jezelf. Doe ik de dingen waar ik blij van word, ben ik tevreden over mijn werk, zijn de vriendschappen nog fijn en waardevol? Kan ik mijzelf zijn bij andere mensen? Na je 50e heb je lak aan wat anderen van je vinden, dus dat zit goed. Bij mij in ieder geval wel. Mediteren helpt hier goed bij.

Neuroplasticiteit

Wanneer je over de helft van 100 ben en je hebt nog nooit nagedacht wat je later wilt worden, dan wordt het hoog tijd dat eens te gaan doen. Klagen om dat wat er niet is, is erg makkelijk maar helpt je niet verder. Pak jezelf bij je lurven en ga aan de slag met bijvoorbeeld een cursus Italiaans. Jawel, voor de neuroplasticiteit. Of pianoles, of verander van job wanneer je niet meer op je plek zit. Haal er alles uit wat erin zit, want je hebt namelijk maar één leven. Ik ga er na dinsdag maar eens voor zitten en kijken of ik tevreden ben over een aantal zaken. Er is namelijk wel iets wat mij dwars zit, dus ik heb werk aan de winkel. 

Gezellig samen praten

Hoe zit dat bij jou? Ben jij tevreden over dat wat je doet qua werk, vriendschappen en/of leefstijl? Ik ben reuze benieuwd. We kunnen er ook eens samen naar kijken. Er popt opeens een mooi idee op. Zullen we eens met een paar dames, onder het genot van een cappuccino over praten. We kunnen elkaar helpen. Geen advies, maar gewoon luisteren naar elkaar. Doe je mee? Laat maar weten wat je ervan vindt. Ik nodig je binnenkort uit. 

Ik wens je een levendige life dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs