Menu

Gezondheid

Informatie

Mijn lieve dagboek. Schrijf jouw bevindingen wanneer je ergens last van hebt. Zo kom je erachter wat het probleem is.

Mijn lieve dagboek…..

Schrijven is leuk

Ik was vroeger nooit zo goed in schrijven. Ik maakte ellenlange zinnen en in zo’n zin ontspoorde ik. Mijn docent Nederlands, dhr. Van Asten, corrigeerde mijn werk dan ook regelmatig. Je zult dan ook begrijpen dat een dagboek bijhouden nooit mijn favoriete hobby is geweest. Ook omdat het zoveel tijd kost. 

Wat blijkt nu…. Ik vind schrijven heel leuk en met af en toe een stukje humor, relativering of een kwinkslag, zit ik lachend achter mijn Macbook. Een leuke foto erbij en ik ben op een zondag weer tevreden. Het geeft wel stress wanneer wij op een zondag visite krijgen of ergens naartoe gaan. Ik heb dan geen tijd om nog snel iets te schrijven.

Dagboek bijhouden

Het intro is wat lang geworden, maar het gaat dus over schrijven en een dagboek bijhouden. Ik ben niet zo van het dagboeken, maar ik adviseer het wel vaak aan mijn cliënten. Cliënten die vaak hoofdpijn hebben, raad ik aan te noteren wanneer ze hoofdpijn hebben en dan ook te noteren wat ze gedaan en gegeten hebben voorafgaand aan de pijn. Zo ook met slecht slapen. Wat hebben ze die avond gedaan of piekeren ze ergens over. Nog een voorbeeld van het nut van een dagboek bijhouden: inzicht bij een wisselende stoelgang. Het kan zomaar zijn dat je iets eet, waar jouw darmen niet goed op reageren.

Patronen zien

Je krijgt dus inzicht in een patroon door het op te schrijven en erover na te denken, want vaak vergeet je wat je ervoor gedaan hebt. Althans ik wel. Mocht je er niet uitkomen, dan wil ik best wel eens met je meekijken.

Een dagboek kan dus inzicht geven in oorzaken van probleempjes. Maar een dagboek doet nog meer. Daar kom ik in een ander blog op terug. 

Ik wens je een schrijf zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs