Menu

Gezondheid

Informatie

Minder hoofdpijn door planten, Friendly Reflex

Minder hoofdpijn en beter slapen door een schone lucht in huis…Slaap jij slecht? Of heb je regelmatig hoofdpijn? Ik krijg met enige regelmaat cliënten in mijn praktijk die één van deze klachten hebben. Zit er een regelmaat in wanneer je hoofdpijn hebt of slecht slaapt? Of heb je er iedere dag last van? Luchtkwaliteit kan een reden zijn voor de klachten. Laten we op onderzoek uitgaan.

Hoofdpijn is op zich een lastige klacht, omdat de oorzaak velerlei kan zijn, zoals verkeerde voeding, hormonen die niet optimaal werken of genetisch redenen. 

Om achter de oorzaken te komen, ga ik altijd op onderzoek uit met mijn cliënt. Met voetreflextherapie en de vragen die ik stel, lukt het met regelmaat om er achter te komen waar het hem in zit. En soms is het heel simpel: Ik heb 2 keer mensen doorgestuurd naar een oogarts of opticien. Zij waren gebaat bij een bril of juist geen bril.

Een oorzaak van hoofdpijn die vaak over het “hoofd” wordt gezien is de luchtkwaliteit in huis. Verwarming aan, kaarsjes en de open haard die gezellig brandt. In de wintermaanden zijn veel ramen dicht en wordt er weinig geventileerd in huis. Om hoofdpijn tegen te gaan kun je direct beginnen met het opschonen van de lucht in jouw huis door een raam open te zetten. Verder is ook goed om te slapen met je raam open. Je verfrist de ruimte waar je minimaal 8 u per dag bent.

Laat je ook adviseren welke planten een zuiverende werking hebben op de luchtkwaliteit in huis en zet er een paar in huis.

Diverse etherisch oliën hebben ook een zuiverende werking op de luchtkwaliteit. Bijvoorbeeld dennenolie of eucalyptus. Ga eens langs bij een reformwinkel bij jou in de buurt en laat je adviseren. Je moet natuurlijk geen hoofdpijn van krijgen van die verfrissende geuren!

Ga ook eens na wanneer je hoofdpijn krijgt of wanneer je slecht slaapt. Heb je bijvoorbeeld alcohol gedronken en word je ’s nachts vaker wakker? Hou een hoofdpijndagboek bij, dan kom ik er later op terug…Je ziet het, ik ben gek op dagboekjes. Mijn ervaring is dat je snel dingen vergeet. 

Ik wens je een verfrissende dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs