Menu

Gezondheid

Informatie

Is roken gezond? NEE, voetreflextherapie, Friendly Reflex

Is roken gezond? NEE. Bij onze ouders thuis stonden de glazen met sigaretten op tafel met feestjes. Roken was gezellig. Longartsen die in de behandelkamer rookten. Het is zo 1960-70-80….Roken was toen nog niet ongezond, dacht men. Daar kijken we nu toch anders naar. Het is een dure en slechte verslaving. Misschien wil je stoppen met roken? Is het gemakkelijk om te stoppen met roken? Hoe kan jij stoppen met roken? Wil je hulp bij het stoppen met roken?

Bij mijn behandelingen als voetreflextherapeute zie ik ook de negatieve effecten van roken. Roken heeft invloed op de ademhaling, de longen, het hart, de hormonen en op de baby bij zwangerschap. Dat merk ik aan de klachten die mensen hebben.

Maar ook de huid lijdt onder het roken. Ik zie het ook tijdens de Dr. Hauschka gezichtsbehandelingen die ik gaf. Je ziet aan de huid dat iemand rookt! De kleur is grauw/vaal en iemand heeft relatief meer rimpels, tenzij het genetisch bepaald is.

We weten natuurlijk allemaal dat roken slecht is voor de gezondheid. Omgekeerd geldt dat de gezondheid van mensen die stoppen met roken aanzienlijk vooruit gaat nadat men is gestopt.

Ik wil jullie rokers uitdagen om te stoppen met roken. Gewoon voor jezelf! 1 januari ligt even achter ons, maar het hoeft natuurlijk geen excuus te zijn om te wachten tot 1 januari 2022. Ik doe trouwens niet aan die “speciale” dagen. Je bent toch ook niet één dag per jaar moeder, duh! 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag is mijn ervaring. Moeder zijn bedoel ik…

Wisten jullie dat voetreflextherapie in combinatie met coaching kan helpen bij het stoppen met roken. Om dat te laten zien ga ik een bijdrage leveren aan de gezondheid van één persoon. Ik wil iemand begeleiden bij het stoppen met roken. Wie doet er mee? Wil jezelf stoppen of ken je iemand die zou willen stoppen? Ik zie je graag!

Van alle aanmeldingen kies ik één iemand uit en die ga ik begeleiden (en de rest mag een afspraak maken????). Vervolgens zal ik regelmatig de effecten op lichaam, geest en huid laten zien.

Ik hoor je graag!

Een fijne, rookvrije dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs