Menu

Gezondheid

Informatie

Ik kan niet tellen..... De kracht van het NU, Eckhart Tolle

Ik kan niet tellen…

1, 2, 3, 3, 5, 6, 7, 9… Eckhart Tolle zal zeggen dat ik niet in het NU ben. Ik heb onlangs het boek van hem via Marktplaats gekocht en ben het iedere avond aan het lezen. We moeten in het Nu leven en NIET in het verleden en NIET in de toekomst. Het klinkt heel simpel, maar o zo verd…. moeilijk. 

Oké, we mogen van Eckhart Tolle beginnen met fracties van momenten in het NU en hopelijk worden die fracties minuten en uiteindelijk de hele dag. Of dat haalbaar is, weet ik niet, maar ik ben het aan het proberen. So far, NO good.

Ik oefen volop

Ik oefen het bijvoorbeeld tijdens het sporten in de ochtend. Ik doe een aantal oefeningen 4x 30 of 4x 60 en tel dan dus bijvoorbeeld 1, 2, 3, 3, 5, 6, 7, 9. Je ziet het, ik ben er dan toch niet helemaal bij. Ik gebruik het maar als excuus, zo vroeg in de ochtend sporten. Ik ben dan nog wat duf zou je denken. Of moe en afwezig tijdens het mediteren in de avond.

Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om in het NU te zijn? We piekeren teveel. We hebben teveel te doen, te veel lijstjes etc. We maken dingen mee waar we over nadenken of we maken ons zorgen over de toekomst en daar gaan we dan een potje over nadenken. Je vergeet dan dus na te denken over wat je NU aan het doen ben. Het is raar maar waar. 

Een mens lijdt het meest…

Iedere minuut die je aandachtig in het NU aanwezig bent, is er eentje, dus go for it zou ik zeggen. Ik blijf het in ieder geval proberen. Het zou namelijk fijn zijn, wanneer ik niet meer aan dingen denk die ik niet kan veranderen vanuit het verleden. Ik zeg meestal tegen cliënten: de mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Zou Eckhart Tolle het van ….. hebben?

Lukt het jou om in het NU te zijn? Zo ja, gooi het in deze groep. Alle tips die we elkaar kunnen geven, zijn van harte welkom. Zal ik ze een keer verwerken in een andere blog. Zonder naam natuurlijk.

Bestaat het NU eigenlijk wel? Als je 1 zegt, is het al weer voorbij, dus verleden tijd. Een mooie vraag om over na te denken…..

Ik wens je een aandachtige zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs