Menu

Gezondheid

Informatie

Een opgeruimd hoofd door spullen weg te doen...

Een opgeruimd hoofd….

Het is nog geen voorjaar. Maar misschien probeer ik dat gevoel wel te bereiken met het opruimen van de zolder, mijn kasten en al mijn tijdschriften? Ik heb onlangs heel veel make-up weggegeven. Het geeft mij een enorm opgeruimd gevoel. Ik heb ze aan een van mijn zussen gegeven. Ik ben benieuwd hoe het met haar hoofd is. Waarschijnlijk heel vol😬… 

Zolder opruimen

Zo ben ik ook aan de slag gegaan met mijn ruimte op zolder. Er liggen zoveel spullen (lees er ligt zoveel troep). Kadootjes die niet kadowaardig zijn. Leuke stofjes om iets van te maken. Ooit bedoelt om leuke jurkjes voor mijn dochter van te maken. Zij is inmiddels 18 jaar en draagt nooit jurkjes….Ja, toen ze 3 was en ik kon bepalen wat ze aandeed. Héél lang geleden dus. Tijdschriften om ooit eens te lezen, maar ik heb/maak er helemaal geen tijd om ze te lezen. Ik moet toegeven, ik kan soms heel rigoureus zijn en dan heb ik achteraf spijt, maar voor nu is mijn hoofd een stuk opgeruimder en lichter. Ik raad het iedereen aan, ook wanneer het geen voorjaar is.

Maria Kondo

Ik heb ook mijn kledingkasten eens doorgespit. Dat was nog wel een dingetje. Mooie spullen die ik al heel lang niet meer gedragen heb en volgens Maria Kondo dan eigenlijk weg moet doen. Aaaai. Ik heb wel wat weggebracht naar een kringloopwinkel, maar nog niet genoeg. Ik heb nog werk te doen in het echte voorjaar.

Het opruimen geeft een goed gevoel. Tip: loop ook direct weer naar buiten wanneer je in een kringloopwinkel bent, want anders koop je weer andere spullen en ben je terug bij af..

Ik heb van vandaag, 3 december, voorgenomen om héél kritisch te worden op wat ik koop. Ze noemen het consuminderen. Oké, zover wil ik nog niet gaan, maar ik probeer geen impulsaankopen meer te doen. Jullie weten dat ik niet echt van de goede voornemens ben dus op 3 december mag dat wel en is het dus geen goed voornemen.

Hulp nodig

Heb jij ook ervaring met de opruimen of mocht je het moeilijk vinden om op te ruimen, bel mij dan. Ik heb inmiddels ervaring en ik ben meedogenloos en het helpt echt. Misschien kan ik mijn beroep daarvan maken, naast de voetreflextherapie. Een nieuw idee is geboren.

Ik wens je een opgeruimde zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs