Menu

Coaching

Informatie

De relativiteitstheorie voor huisvrouwen...

Relativiteitstheorie voor huisvrouwen……

De relativiteitstheorie voor huisvrouwen ofwel keuzes maken. Ik bedacht dat woord vandaag toen ik onder de douche stond en mijn was buiten hing. Ik liep erg achter met wassen en vandaag was de dag dat ik een paar wasjes kon laten draaien. Het waait enorm en het zou niet gaan regenen. Helaas klopte het weerbericht niet en het begon dus wel te regenen. 

Toen kwam ik op het idee om het de relativiteitstheorie voor huisvrouwen te noemen. En voel je vooral niet beledigd wanneer je dit leest. Ik ben immers ook een huisvrouw. Het verhaal gaat over de keuze die ik vandaag moest maken, namelijk; droogt de was sneller door de wind, dan dat het nat wordt van de regen. Snap je… Jullie hebben vandaag allemaal gezien hoe hard het kan waaien, dus ik kon mijn theorie van Einstein direct testen, haha.

Waar gaat dit verhaal heen?

Oké, de vergelijking is misschien ver gezocht, maar het gaat in de kern om welke keuzes je maakt. Welke keuze maak jij wanneer het op je werk aankomt? Blijf je of ga je toch voor die baan die interessanter is of beter betaalt. Ga je voor een gezonde maaltijd of kies je voor een snelle snack. Ga je sporten, ondanks dat je het druk hebt, of doe je het niet? Blijf je de moeite nemen om een contact te onderhouden of stop je ermee? Je kunt ook die relatie stoppen om te kunnen sporten. Je kunt ook doorgaan met Italiaans leren op de dinsdagavond of vrij hebben om te sporten. Je ziet het; we hebben veel keuzes.

Elke keuze die je maakt, heeft gevolg voor andere keuzes. Dus wat kies jij vandaag?

Soms is het goed om de mogelijkheden op papier te zetten en het bijvoorbeeld een cijfer te geven. Waar word je blij van? Wat geeft jou rust? Zet alle + en – naast elkaar en kijk wat voor jou de beste keuze is. Meestal zie je dat pas wanneer je hem gemaakt hebt, dus het geeft geen garantie. Ja, tot de voordeur…. 

Ik wens je een bewuste zondag, Mieke de Vriend

Friendly Relfex, Praktij voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs