Menu

Coaching

Informatie

Overzicht geeft rust, Friendly Reflex

Wil je meer rust en overzicht? Hier een aantal tips…..Tijdens de 2e corona heb ik schoon schip gemaakt met allerlei “onzin” dingen. Dingen die veel tijd kosten en mij eigenlijk allemaal onnodig belasten. Spullen die ik niet meer nodig heb, staan nu te koop op Marktplaats. Misschien zitten er tips tussen die jou ook goed doen. Het is een challenge van iemand, dat is tegenwoordig zo hip, maar daar doe ik niet aan. Geeft weer zo’n druk.

Ik merk dat ik veel tijd verdoe met social media. Ik probeer meer zichtbaar te worden, maar ondertussen zit ik vaker op Instagram en Facebook dan mij lief is en ik volg mensen in Amerika die hele andere interesses hebben. Boeiend, maar niet heus. Een kritische blik op je dagelijkse bezigheden kan dus geen kwaad. Ook de ballast van teveel spullen in huis en op je werkplek kan enorm belastend zijn, dus…..Ik word rustig van onderstaande tips. Hopelijk jij ook….

17 Tips:

 1. Geef spullen, die je zelf niet gebruikt, weg aan een ander (of zet ze op Marktplaats)
 2. Koop 7 dagen geen spullen die je eigenlijk niet nodig hebt (en de rest van het jaar trouwens ook)
 3. Uitschrijven voor allerlei “koopmails”
 4. Hou eens bij wat je echt belangrijk vindt om te doen
 5. Check je mail slechts 1x per dag
 6. Laat een hele dag blanco in je agenda
 7. 15-20 minuten mediteren in de ochtend of avond (ik raad het je van harte aan)
 8. Zet notificaties van je mail en alle andere apps uit
 9. Maak een wandeling, 30 minuten in de ochtend
 10. Ga eens kritisch door je voorraadkast
 11. Een hele dag offline
 12. Sorteer al je beautyspullen (en maak het eerst op, voordat je nieuwe spullen koop). Mocht je dan toch nieuwe producten nodig hebben, denk dan eens aan Dr. Hauschka! Een fantastisch merk.
 13. Doe je mobiel na 20 u uit
 14. Evalueer je laatste 5 aankopen en trek daaruit je conclusie
 15. Sta een uur eerder op om een boek te lezen (of te mediteren)
 16. Gooi alles weg wat je dubbel hebt of geef het weg (zie punt 1)
 17. 1x per dag social media

Ik wens je een overzichtelijke dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs