Menu

Gezondheid

Informatie

Wat smeer jij op je huid? Dr. Hauschka

Wat smeer jij op jouw huid…

Ooit, heel lang geleden, namelijk 1979 ging ik met mijn zus naar de film Hair. Een heerlijke film en ik zing nog graag de nummers mee.  Zo ook het nummer: sodomie.

Ik was 12 jaar oud en wist ik veel waar het nummer over ging. De jeugd van tegenwoordig googelt even en heeft direct antwoord op die vraag. Wij moesten eerst naar huis voordat we de encyclopedie konden raadplegen. Heb ik niet gedaan, dus ik zong gezellig verder. Haha. Wist ik veel. Ik zing de liedjes nog steeds, maar dan een beetje zachter. Wat moeten de buren wel niet denken. Oké, waar gaat dit heen!

Maar om terug te komen op de titel van deze blog, wat smeer jij op jouw huid? Ethylhexyl Salicylate of Isobutylamido Thiazolyl. Què? hoor ik je denken. En wat dacht je van Acrylates/C10-30, paraffinum liquidum, Crosspolymer en Homosalate. Mocht je indruk willen maken bij scrabbel, pak er dan vooral een bijsluiter bij van een crème die jij gebruikt. Je scoort punten en mensen krijgen ontzag voor je, haha. Die Homosalate heeft dus niets met sla te maken, vermoed ik.

Wanneer je ze uitspreekt, kan het zomaar gebeuren dat er opeens een paard in de gang staat. Harry Potter zou jaloers zijn. Ik heb op google opgezocht wat het betekent en de meeste van deze producten zouden geheel veilig zijn voor ons. Ik wil Mark Rutte best geloven, maar ik heb zo mijn twijfels…. Of smeer ik liever iets anders? Ja, dus.

Of heb je liever Root Extract, Rosa Damascena Flower Extract of Hypericum Perforatum Flower Leaf. Oké, dit klinkt ook wel een beetje Harry Potter achtig, maar wanneer je het gaat vertalen heb je gewoon wortelextract, Damascus roos extract of St. Janskruid blad. Klinkt toch veel mooier. Planten uit de natuur. Op een mooie manier geplukt en bewerkt. Ik zou niet anders willen!

Bof ik even. Ik gebruik deze producten van Dr. Hauschka! Ik heb er al eerder over geschreven.

Er was onlangs een documentaire waar ik naar heb gekeken. Het gaat over talk poeder waar asbest in blijkt te zitten. Ik zou zeggen, wees kritisch. De natuur heeft mooie producten. En ja, er zijn ook giftige planten die je beter kunt ontwijken. Dus wees ook daar kritisch op. Wees sowieso kritisch. Kan nooit kwaad.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2…

Ik wens je Rosa zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor Voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs