Menu

Gezondheid, Stress

Informatie

Wat kan je bij stress doen, Friendly Reflex

Wat kan je bij stress doen….

Yoghurt eten! Of is dat iets te kort door….Wat is stress en welke klachten herken jij? Ik heb daar al eerder over geschreven in één van mijn blogs. Een belangrijke vraag is wat kan je ertegen doen? Ten eerste is het belangrijk om uit te zoeken waar jij stress van krijgt. Anders is het water naar de zee dragen. Ligt de trigger op werkgebied? Of op het  thuisfront of zijn er familie spanningen? Het kan van alles zijn, dus ga eens op onderzoek uit. Vraag anders hulp aan een coach, die met je meekijkt.

Waar nog weinig aandacht voor is, is of je wel voldoende  (lees gezonde en met name biologische) voedingsstoffen binnen krijgt die de gelukshormonen in balans brengen. We hebben namelijk diverse gelukshormonen. Het worden ook wel neurotransmitters genoemd, die ervoor zorgen dat de hormoonhuishouding in balans blijft. Bij een tekort aan dopamine bijvoorbeeld, heb je misschien niet de juiste focus en scherpte die je nodig hebt in je werk. Het kan ook zijn dat je niet vooruit te branden bent.

Naast dopamine heb je acetylcholine, gaba en serotonine. Deze 4 gelukshormonen zorgen voor een juiste verwerking van situaties. Dit zijn natuurlijk niet de enige belangrijke stofjes, maar ze spelen wel een hele belangrijke rol. Ik zal deze 4 hormonen bespreken in mijn volgende blogs. Wat gebeurt er wanneer er van één te weinig is. Wat kunnen dan de gevolgen zijn en wat kan je doen om het weer in balans te krijgen. Het is reuze interessant, dus blijf op de hoogte. Alvast een advies: eet yoghurt, vandaar….

Het kan zelfs zo zijn dat je van nature van een van de hormonen te weinig hebt en dat je van nature dus al met een tekort begint. Je kunt op www.stressologie.nl een stresstest doen. Je kunt hem helemaal onderaan vinden. Wanneer je mij het getal doorgeeft wat uit de test komt, kan ik je iets meer vertellen over jouw hoeveelheid gelukshormonen en daarbij advies geven.

Er wordt vaak gesproken, dat stress tussen je oren zit en dat hoeft dus niet zo te zijn. Wat als, het door stofjes komt? Oké, dan zit het figuurlijk tussen je oren, maar dan hoef je niet naar de psycholoog.

Ik wens je een hormoonvolle dag, wat dat ook moge zijn, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Voetreflextherapie werkt ook goed bij stress!

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs