Menu

Beweging

Informatie

Wat is er terecht gekomen van jouw goede voornemens..., Friendly Reflex

Wat is er terecht gekomen van jouw goede voornemens….

Deze blog is voor iedereen die overweegt om een goed voornemen in uitvoering te brengen, ook als is het geen 1 januari. Ook voor de mensen die het voorgenomen hadden, maar een goed excuus hebben gevonden om nog niet te beginnen. Te beginnen met wat zal je je afvragen. Te beginnen met stoppen met roken, meer bewegen, minder snoepen en/of afvallen.

Had jij wel een goed voornemen op 1 januari 2022? Had je het voornemen of meer te gaan bewegen? En, doe je dat al? Ik wil je een hart onder de riem steken, want meer bewegen is echt goed voor je. Ik beweeg al een paar jaar meer. Niet vanaf 1 januari dus, maar van een willekeurige dag in het jaar en het doet mij ontzettend goed. Ik voel mij fitter, leniger en meer goed gehumeurd. Ze zijn het er thuis niet altijd mee eens, maar “mijn” cyclus kunnen ze niet meer de schuld geven. Erik Scherder is het in ieder geval wel met mij eens! Hij geeft als extra argument dat het ook goed is voor ons brein, dus….

Oké, je had overwogen om te meer te bewegen. Wat heb jij nu nodig om die sneakers te gaan gebruiken voor wandelen of hardlopen? Of die sigaretten niet meer te kopen? Of die koekjes in de winkel te laten, daar waar ze (eigenlijk ook niet) horen?

Linksom of rechtsom, je goede voornemens moet je een keer omzetten in daden. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? Nog steeds zittend op de bank met een koekje of als een echte fitgirl in de sportschool of waar dan ook. Ik wens je zoveel moois, want het komt jouw gezondheid echt ten goede. Lees over de voordelen van bewegen in een andere blog van mij.

Waar ga jij vanaf vandaag, 29 mei mee beginnen? Oké, het mag ook morgen, op een maandag, de eerste dag van de week. Ik vind het prima…

Mocht je het nog niet weten? Balletdansen is heel gracieus en is niet vermoeiend volgens mij (geintje!). In een balletpakje ga je vanzelf minder snoepen, want het staat misschien niet zo gracieus met de vetrolletjes. 2 vliegen in één klap.

Ik wens je geslaagde beweegdag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

29 mei 2022

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

3 Responses

  1. Ineke lankhaar schreef:

    Inderdaad Mieke,ergens mee beginnen.
    10 jaar gelden ben ik begonnen met grond oefeningen elke morgen ,heel beperkt maar toch. Per jaar bouw ik het aantal oefeningen iets op. Inmiddels kan ik het niet meer missen. M’n dag ik niet meer fijn als ik het niet doe. Inmiddels heb ik zelfs mijn man aangestoken en ook hij ligt s morgens op z’n matje oefeningen te doen. Nog niet met plezier maar hij blijft volhouden omdat hij voelt dat het goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs