Menu

Coaching

Informatie

Verwondering brengt je verder... Friendly Reflex

Verwondering brengt je verder….

Dat is het motto van De Nieuwste School in Tilburg. Mijn kinderen hebben daar op school gezeten en wij als ouders waren erg gecharmeerd van de manier waarop ze onderwijs geven. Wanneer iemand verwonderd is, zal hij/zij meer willen ontdekken en op onderzoek gaan. Althans dat hoop je als ouder en als school.

Ik kwam laatst een schaap tegen die erg nieuwsgierig was. Je zal wel denken, waar gaat dit nu weer heen! Blijf erbij, want ik ga een vertaalslag maken naar verder komen in het leven door nieuwsgierig te zijn.

Wanneer men in 1492 niet nieuwsgierig was geweest, hadden we veel van ons huidige menu moeten missen. De tomaat  bijvoorbeeld, heeft zijn oorsprong in Zuid-Amerika, in het gebied rond de Andes. Oké, dat heeft nog niets met Columbus te maken, bedenk ik me nu, maar het gaat om het idee. Het is trouwens de enige datum die ik heb onthouden van alle rijtjes met jaartallen.

Onze heerlijke spaghetti bolognese komt dan waarschijnlijk wel uit Bologna, maar pasta werd het eerst gegeten in China. Zouden we lang geleden niet nieuwsgierig zijn geweest, dan hadden wij die heerlijke ingrediënten nooit gekend.

Ik wil alleen maar aangeven dat nieuwsgierigheid, of verwondering, ons echt verder brengt. Buiten onze landsgrenzen, maar ook buiten onze eigen grenzen. En dan bedoel ik onze grens als persoon.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de blog van vandaag te maken heeft met voeding, coaching, voetreflextherapie en beweging? Alles! Spaghetti Bolognese= voeding, coaching= uitzoeken waar jouw nieuwsgierigheid ligt, voetreflextherapie= China. Ik kan even niets anders bedenken, maar voetreflextherapie komt o.a. uit China, dus.… Beweging, die weet ik even niet, maar daar schrijf ik al vaak over. Even een keer iets anders.

Ik was vroeger kennelijk niet nieuwsgierig genoeg. Ik heb altijd gedacht dat Columbus uit Spanje kwam, duh…. Hij voer onder Spaanse vlag. Hij kwam uit Italie. En dat maakt het plaatje wel weer compleet. De tomaat kwam waarschijnlijk via ontdekkingsreizigers zoals Columbus naar Italië en die maakte er de spaghetti Bolognese van. Leuk toch?

Oké, nieuwsgierigheid brengt je verder. Waar ben jij nieuwsgierig naar? Ik lees het graag. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar wat voetreflextherapie voor jou kan betekenen? Dan heeft het je in ieder geval bij mij gebracht ????in 2023 en ook niet via China.

Ik ga in 2023 veel nieuwe dingen ontdekken. Ben je er nieuwsgierig naar? Volg mijn blogs dan. Je kunt je aanmelden voor mijn blogs op www.friendlyhealth.nl

Ik wens je een nieuwsgierige dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs