Menu

Voeding

Informatie

Serotonine

Serotonine….

We zien veel ellende in de wereld, waar we niet veel aan kunnen veranderen. Er is armoede in de wereld, waar we niet veel aan kunnen veranderen. Er is veel eenzaamheid in de wereld, waar we niet veel aan kunnen veranderen. Er is veel verdriet in de wereld, waar we niet veel aan kunnen veranderen. Ik houd maar op, want ik word er best wel triest van en dat is nu net wat ik niet met deze blog wil bereiken, dus ik ben niet goed begonnen.

Waar ik eigenlijk mee zou moeten beginnen is, waar word jij blij van? Van de nieuwe blaadjes aan de bomen? De magnolia die mooi in bloei staat? De kieviten die weer neergestreken zijn in de polder? Lammetjes in de wei die springen en helaas moeders pijn doen met het gretig drinken, dat dan weer wel….

Mocht je op dit moment niet zo lekker in je vel zitten vanwege de eerste alinea, dan is het aan te raden om meer serotonine aan te maken en dat kan door middel van voeding. Serotonine zorgt ervoor dat je goed slaapt en je gelukkig, vrolijk en tevreden voelt. Serotonine wordt aangemaakt door het aminozuur tryptofaan. 

Het is daarom belangrijk om voeding te eten waar dit aminozuur inzit. Bijvoorbeeld in bananen, vis, zuivel, bruine rijst, kikkererwten, eieren, pitten, sesamzaad en noten. Ook hier is chocolade een goede voedingsstof, dus boffen wij even. Laat het nu bijna Pasen zijn en dan hebben we chocolade paaseieren. Twee vliegen in één klap.

Ik wens je een vrolijke zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Mocht dit alles niet werken, bel me dan. Dan krijg je een voetreflexbehandeling kado. Kan ik toch iets doen? Wat kan jij doen om de wereld een beetje lichter te maken?

Pps. Ik weet dat het niet zo simpel ligt, dus bel me vooral wanneer het (even) tegenzit.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs