Menu

Gezondheid

Informatie

Roken is slecht, Friendly Reflex

Roken, tja, wat valt daar nog over te zeggen…..

Altijd al willen weten waarom roken slecht voor je is? Altijd al willen weten waarom je eigenlijk zou moeten stoppen? Altijd al willen weten wat het zo verslavend maakt? Altijd al de waarheid willen horen over roken?

Ga ik niet doen…. Waaat? Waarom niet? Het antwoord weet je zelf toch al.

Ik ga je vertellen waar je allemaal last van kan krijgen en dan ga ik ervan uit dat jij voor jouw gezondheid kiest. Mocht je hulp willen hebben bij het stoppen met roken, dan ga ik mijn best doen, maar ik ga je niet overtuigen. Dat moet je zelf doen….

Ben je er klaar voor?

Longkanker, hartaanvallen, longemfyseem, chronische bronchitis, kanker van vele organen en weefsels zoals lippen, tandvlees, kaken, tong, keel, slokdarm, maag, darmen, blaas, pancreas, beroertes, seksuele stoornissen, blindheid en stoornissen van de bloedsomloop in de extremiteiten. En voor de dames die graag een neurotoxisch gif (botox) in laten spuiten, stop eerst eens met roken. Roken veroorzaakt een versnelde veroudering van alle weefsels en organen en ook de huid. Volgens mij kan het rijtje langer worden, maar ik heb niet zoveel schrijfruimte.

Je leeft ook korter, dus wanneer je benieuwd bent of Trump weer president wordt over 4 jaar, dan heb je hierbij nu een belangrijke reden gevonden om te stoppen.

Een economisch argument is dat je meer kunt uit besteden aan vakanties, kleding, een verbouwing aan je huis of lichaam, sparen voor je kleinkinderen en goede doelen of gewoon voor jezelf. Wellicht is dit een goed argument voor de twijfelaars…. Mocht je denken aan een verbouwing van je lichaam, denk dan eerst eens aan bewegen, gezonde voeding én stoppen met roken ????…..

Het is de nicotine die verslavend werkt.

Ik heb deze blog heel “luchtig” gemaakt. Het is een serieus probleem en ik doe niet aan doemdenken, maar ik laat je graag de feiten zien. Ze zeggen dat zitten het nieuwe roken is, maar laten we eerst het roken tackelen…

Om jullie tegemoet te komen heb ik een aanbod: voor begeleiding kan je meedoen aan een gratis begeleidingsgesprek van 60 minuten. 5 mensen kunnen dit winnen wanneer ze deze blog delen op hun Facebookaccount en mijn account: Friendly Health op instagram volgen. (en niet stiekem ontvolgen wanneer je gewonnen hebt????)!

Ik wens je een rookvrije dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Ik weet het, het is makkelijk kletsen wanneer jezelf nog nooit gerookt heb, sorry…Roken

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs