Menu

Voeding

Informatie

Geen energiedrankjes onder de 16 jaar.

Onder de 16 jaar….

Ik was onlangs in Londen met mijn dochter. 5 dagen genoten van de stad that never sleeps. Oké, eigenlijk is dat New York, maar Londen kan er ook een handje van. Heerlijk genoten van het samen zijn en gewandeld. Héél véél gewandeld. Erik Scherder zou trots op ons zijn.

Waar ik het wel over wil hebben is namelijk dat de Engelse regering een nieuwe wet aan wil nemen die de verkoop van  energiedrankjes aan pubers onder de 16 jaar verbied. Volgens onderzoeken zou het tot concentratieverlies, rusteloosheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en hartritmestoornissen kunnen leiden. De tandarts is er wel blij mee, want hij/zij heeft meer werk. De suikers zijn namelijk niet goed voor de tanden en het levert veel overbodige calorieën op.

Voor de Engelsen genoeg redenen om de energiedrankjes uit te bannen voor kinderen onder de 16 jaar. Ze zijn voor niemand goed. Laten wij de Engelsen dus een beetje volgen! En zelfs verder gaan. Helemaal uitbannen uit de supermarkten. Ik weet niet wie onze nieuwe minister van volksgezondheid gaat worden, maar ik hoop dat hij/zij mijn blog gaat lezen. Of ik stuur hem gewoon op naar hem of haar.

Vroeger dronken we gewoon een glas melk. Melk de witte motor, het zou goed zijn voor onze botten en tanden. Over melk drinken zijn ook de nodige onderzoeken geweest waaruit zou blijken dat melk niet goed voor ons is. Ik zal mij daar een keer in gaan verdiepen. Ik drink alleen nog melk in een latte of cappuccino.

Gewoon een glas water misschien? En mocht het niet cool zijn om een glas water aan de bar te bestellen, noem het dan gemeentepils. Klinkt wellicht iets beter voor een puber, hahaha.

Ik wens je een waterrijke zondag (en dan bedoel ik niet de regen), Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. We liggen even uit te rusten in het gras van het vele wandelen.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs