Menu

Beweging

Informatie

Ga toch wandelen... Goed voor hart- en bloedvaten, Friendly Reflex

Ga toch wandelen…..

Jullie kennen waarschijnlijk de uitdrukking: “Ga toch fietsen”, oftewel hoepelop. Of misschien is dat een Rotterdamse uitdrukking?????

Ik zou zeggen:” Ga toch wandelen!” Weet je waarom ik dat zeg? Niet om op te hoepelen, maar om in beweging te komen. Het is vandaag 27 november. Het wordt weer tijd om goede voornemens te bedenken. Laat ik er nu eentje voor je hebben. “Ga toch wandelen”…..

Ik heb er al eerdere blogs over geschreven en mijn inspirator, Erik Scherder, is er ook een voorstander van. Kom in beweging en ga wandelen. Wandelen is laagdrempelig en kost niet veel, geeft weinig blessures, tenzij je struikelt over iets. Heb je het filmpje van “Erik Scherder” al eens gezien. Het is van Koefnoen.

Gisteren hebben mijn man en ik de 4e etappe gelopen van het Pelgrimspad. Het begint in Amsterdam en eindigt in Visé. We zijn gisteren naar Haastrecht gelopen, dus we hebben nog even. Heerlijk in de natuur. Je topografische kennis wordt ook groter, want heb jij ooit van Aarlanderveen gehoord? Tot de 2e etappe ik ook niet, dus je leert nog ook. Maak je indruk tijdens de kerstborrel, haha.

Waarom zou je gaan wandelen, hoor ik je denken? In een eerdere blog schreef ik al over onze 206 botjes. Die hebben we namelijk niet voor niets gekregen. Namelijk, om te bewegen. Door te bewegen wordt ons hart geactiveerd om het bloed rond te pompen. Het is dus goed voor hart- en bloedvaten. Onze spieren moeten ons vooruit brengen, dus ons spierstelsel wordt geactiveerd. Bij lichamelijke activiteit blijkt de vorming van neuronen in onze hersenen te vergroten. Eén van de twee gebieden in de hersenen waar nieuwe neuronen worden aangemaakt, is de hippocampus. Dit gebied is zeer belangrijk voor leer- en geheugenprocessen.

Heb ik je kunnen overtuigen? Heb je geen zin om naar Aarlanderveen te rijden, doe dan een blokkie om, bij jou in de buurt. Leer je jouw buurt ook kennen en kan je direct de rommel van de straat meenemen. Twee vliegen in één klap. Het is ook een extra buiging om het op te rapen en een diepe buiging voor jezelf. Goed bezig!!

Ps. Mocht je meer willen horen over het Pelgrimspad. Laat maar weten, ik ken het gebied tot Haastrecht.

Ik wens je een heerlijke wandeldag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

  1. Frida schreef:

    Wat goed!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs